vineri, iulie 12, 2024

Va crește salariul pentru funcționarii care protestează astăzi?

Astăzi, în Piaţa Victoriei, angajaţii de la diverse instituţii publice, precum Agenţiile Judeţene pentru Protecţia Mediului, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, Arhivele Naţionale, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării şi din Sport şi Tineret, vor lua parte la un miting de protest.

În cadrul acestui miting, ei vor solicita ”înlăturarea inechităţilor şi discriminărilor salariale”, precum şi respectarea muncii lor, informează G4Media.ro.

Mai multe sindicate, dintre care amintim Sindicatul Agenţiilor Judeţene pentru Protecţia Mediului, Sindicatul Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului – SAONRC, Sindicatul Europol – filiala Arhivele Naţionale ale României, Sindicatul Salariaţilor din cadrul Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) şi Sindicatul Naţional Sport şi Tineret (SNST), afiliate la Federaţia PUBLISIND şi Blocul Naţional Sindical, reprezintă iniţiatorii acestui protest împotriva nedreptăţilor şi a discriminărilor salariale prezente în domeniile de activitate aferente.

Protestul este programat astăzi, începând cu ora 13.30 şi se va desfăşura în Piaţa Victoriei.

În acest sens, reprezentanţii sindicatelor îşi exprimă dorinţa de a beneficia de salarii adecvate, în concordanţă cu complexitatea muncii pe care o desfăşoară, precum şi de respect faţă de profesia lor.

Protest
Foto: Digi24

Conform celor declarate de sindicaliști: „Angajaţii care au ca atribuţii combaterea discriminării protestează în Piaţa Victoriei contra discriminărilor salariale! La astfel de extreme duc politicile salariale haotice ale guvernelor din ultimii 15 ani. Veniturile salariaţilor din Agenţiile Judeţene pentru Protecţia Mediului, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, Arhivele Naţionale ale României, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, Sport şi Tineret sunt menţinute deliberat la niveluri care nu reflectă complexitatea muncii sau care în anumite situaţiei sunt chiar sub limita subzistenţei. Cu toate acestea, precum şi în condiţiile în care nu se fac încadrări corespunzătoare, angajatorii pretind performanţă, impun muncă suplimentară şi alocă constant extrasarcini, în schimb salariaţii au de respectat o serie de interdicţii specifice profesiilor”.

Angajații din instituțiile subordonate Agenției Naționale pentru Sport și din Casele de Cultură ale Studenților protestează din cauza mai multor probleme, conform SNST.

Printre motivele de nemulțumire se numără salariile foarte mici, lipsa de personal, condițiile de muncă necorespunzătoare, diferențele salariale și tratamentul discriminatoriu în comparație cu alte categorii de angajați din domenii similare.

Prin urmare, SNST solicită vehement o creștere salarială de 25% pentru angajații care lucrează în sectoarele Sport și Tineret.

Pe data de 21 martie, SNST a inițiat un protest la nivel național, cerând o majorare de 25% a salariilor pentru angajații din cadrul mai multor instituții.

Instituțiile vizate de acest protest includ Direcțiile Județene pentru Sport și Tineret, Cluburile Sportive Municipale, Casele de Cultură ale Studenților, Complexul Cultural – Sportiv Studențesc Tei, Complexurile Sportive Naționale, Centrul Național de Formare și Perfecționare a Antrenorilor, Muzeul Sportului, Institutul Național de Cercetare pentru Sport – INCS, Federațiile Sportive Naționale și Agenția Națională pentru Sport – ANS.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Despre autor

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare