vineri, iulie 19, 2024
29.6 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

AI-ul se tot diversifică. Câte aplicații se mai lansează?

Anthropic a anunțat lansarea în Europa a seriei Claude 3, noile sale modele de inteligență artificială generativă, după implementarea lor în Statele Unite din martie.

Utilizatorii europeni pot accesa Claude 3 prin versiunea web la claude.ai, prin aplicația mobilă disponibilă pe dispozitivele Apple, și prin planul „Claude Team” destinat întreprinderilor. Acest plan oferă acces securizat la capacitățile AI pentru 28 de euro pe lună per angajat, conform Le Figaro.

Anthropic, un competitor direct al OpenAI, a lansat în martie Claude 3, o serie de modele de inteligență artificială generativă care include trei versiuni de complexitate și putere graduală: Haiku, Sonnet și Opus.

Modelul Opus este descris de compania californiană ca fiind cel mai avansat și performant, capabil să gestioneze cele mai complexe sarcini disponibile pe piață. Această lansare vine în contextul în care OpenAI a dezvăluit recent o nouă versiune a ChatGPT, evidențiind competiția intensă și inovarea continuă în domeniul AI.

O revoluție a inteligenței artificiale

Succesul ChatGPT de la sfârșitul anului 2022 a declanșat revoluția inteligenței artificiale generative, permițând mașinilor să interpreteze și să genereze texte, imagini, sunete și coduri pe baza unor interogări în limbaj natural. Anthropic, fondată de foști angajați ai OpenAI, se diferențiază de concurenții săi prin implementarea unor măsuri de siguranță mai stricte pentru această tehnologie, care este simultan fascinantă și îngrijorătoare.

O altă viziune – Claude3

Inițial, aceste precauții au făcut ca modelul Claude să fie perceput ca fiind mai puțin impresionant decât ChatGPT. În martie, Anthropic a anunțat că a depășit acest obstacol, reușind să îmbunătățească performanțele Claude 3 fără a compromite valorile și standardele de siguranță ale companiei.

Anthropic a lansat Claude 3, un model de inteligență artificială generativă care, deși nu produce imagini precum ChatGPT, permite utilizatorilor să furnizeze imagini și documente pentru interogări. Modelul Opus, parte a seriei Claude 3, este descris ca având o înțelegere comparabilă cu cea a unei ființe umane, demonstrând limitele extreme ale AI generative. CEO-ul Anthropic, Dario Amodei, a subliniat că Claude oferă utilizatorilor controlul pentru a crea și îmbogăți idei în diverse aspecte ale vieții.

„Opus ne arată limitele extreme a ceea ce este posibil cu ajutorul inteligenței artificiale generative”, a declarat compania, referindu-se la o „înțelegere comparabilă cu cea a unei ființe umane”. Cu Claude 3, interfața permite utilizatorilor să furnizeze modelului imagini și documente pentru interogările lor, dar nu produce încă imagini, spre deosebire de ChatGPT. „Claude oferă utilizatorilor controlul și le oferă posibilitatea de a-și crea, reproduce și îmbogăți cu ușurință ideile atât la locul de muncă, cât și în viața de zi cu zi”, a declarat Dario Amodei, CEO și cofondator al Anthropic, citat într-un comunicat de presă.

Anthropic a anunțat că milioane de oameni folosesc deja Claude pentru diverse aplicații, precum dezvoltarea proceselor științifice, îmbunătățirea serviciilor pentru clienți și optimizarea textelor. CEO-ul Dario Amodei a exprimat entuziasmul de a vedea cum vor folosi europenii Claude. Modelul are un nivel solid de înțelegere și exprimare în mai multe limbi europene, iar API-ul său este disponibil în Europa din începutul anului. Start-up-ul din San Francisco a strâns cel puțin 7 miliarde de dolari din 2021, majoritatea fondurilor provenind în 2023 de la investitori precum Google, Salesforce și Amazon

„Milioane de oameni din întreaga lume folosesc deja Claude pentru a dezvolta procese științifice, pentru a îmbunătăți serviciile pentru clienți sau pentru a-și îmbunătăți textele. Abia aștept să văd ce vor putea crea oamenii și companiile europene cu Claude”, a adăugat el. Compania subliniază că Claude are un „nivel solid de înțelegere și exprimare” în franceză, germană, spaniolă, italiană și alte limbi europene.API-ul său (platforma pentru dezvoltatori) este deja accesibil în Europa de la începutul anului.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

211,686FaniÎmi place
5,987CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Polonia amendează PayPal cu 27,3 milioane de dolari pentru clauze contractuale ambigue

Instituția poloneză responsabilă de monitorizarea concurenței și apărarea drepturilor...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Bursa de reziliență și cea pentru mamele minore, noutățile anului școlar 2024-2025 în sistemul educațional românesc

Ministerul Educației a anunțat în urmă cu câteva ore, că a fost trimisă către Monitorul Oficial Metodologia de acordare a burselor școlare pentru anul 2024-2025. Prin aceasta, sunt vizate în tandem cu noua Lege...

Elevul minor care a înjunghiat-o pe profesoara sa de japoneză a fost condamnat la 7 ani de internare într-un centru de reeducare

Instanța s-a pronunțat în cazul adolescentului care a agresat cu un cuțit un cadrul didactic care preda limba japoneză. Tribunalul din capitală a constatat vinovăția tânărului de 17 ani pentru trei infracțiuni: tentativă de...

Campanie ANPC în sectorul panificației. Amenzi de 2,6 milioane lei și produse retrase de pe piață

O amplă campanie de control desfășurată de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a avut loc în sectorul morăritului și panificației. Această acțiune care s-a derulat în perioada 10-21 iunie, a avut drept scop...