vineri, iulie 19, 2024
23 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Ce ne spune Raportul PwC despre impactul major al Inteligenței Artificiale în Serviciile Financiare, IT și Profesionale

Un nou raport al PwC, intitulat 2024 Global AI Jobs Barometer, relevă faptul că sectoarele financiare, IT și profesionale sunt cele mai afectate de avansurile în inteligența artificială (IA), atât în ceea ce privește activitățile desfășurate, cât și competențele angajaților, relatează Forbes.ro.

Raportul a analizat peste 500 de milioane de anunțuri de angajare din 15 țări, care împreună reprezintă peste 30% din PIB-ul mondial.

Implementarea IA a crescut productivitatea de până la cinci ori în aceste sectoare, comparativ cu alte domenii. Numărul de locuri de muncă specializate în IA este acum de șapte ori mai mare decât în 2012.

Creșterea Cererii pentru Competențe în AI:

  • În sectorul financiar, cererea pentru abilități IA este de 2,8 ori mai mare decât în alte sectoare.
  • În servicii profesionale, cererea este de 3 ori mai mare.
  • În IT, cererea a crescut de 5 ori.

Oana Munteanu, Director People & Organisation PwC România, afirmă: „Tehnologia a fost întotdeauna un factor esențial pentru creșterea productivității și a nivelului de trai. Fiecare inovație tehnologică, inclusiv IA, a remodelat piața muncii, crescând constant cererea de competențe noi și diversificate. Viteza cu care IA pătrunde în economie și societate este remarcabilă.”

Pe lângă abilitățile digitale, studiile evidențiază importanța crescută a competențelor cognitive (analiză, gândire critică, creativitate) și emoționale (adaptabilitate, inteligență emoțională, influență socială, autonomie).

Rezultatele Sondajului PwC CEO Survey 2024:

  • 84% dintre CEO-uri sunt de părere că IA va îmbunătăți productivitatea.
  • 70% anticipează transformări semnificative în activitatea companiei lor.
  • 46% se așteaptă la o creștere a profitabilității datorită IA.
  • 41% prognozează o creștere a veniturilor.

Deși adoptarea IA în România este încă la început, directorii români sunt de acord cu omologii lor internaționali, anticipând modificări substanțiale în modele de afaceri, creșterea competitivității și necesitatea unor competențe noi pentru angajați. De asemenea, se așteaptă la o eficientizare a timpului de lucru și la sporirea productivității și profitabilității.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

212,821FaniÎmi place
6,079CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

POS obligatoriu 2024 PFA. Proiect de lege

Un nou proiect de lege elaborat recent de Ministerul...

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Guvernul deschide calea pentru implementarea inteligenței artificiale în instituțiile publice

În cadrul ședinței de guvern, prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunțat aprobarea unui document strategic privind inteligența artificială (IA) la nivel național. Acest cadru va servi drept fundament pentru atragerea de fonduri europene destinate implementării...

Rețele de socializare considerate un pericol pentru minori. Măsuri stricte pentru protejarea acestora.

Statul New York este pe punctul de a introduce o nouă legislație menită să reglementeze modul în care platformele de social media interacționează cu minorii, interzicând utilizarea algoritmilor pentru a recomanda conținut pe baza...

Ne aflăm în pericol de a pierde controlul asupra sistemelor AI. Extincția omenirii – o posibilitate din perspectiva Google și OpenAI.

Printr-o scrisoare deschisă, 11 actuali și foști angajați ai companiilor Google și OpenAI atrag atenția asupra faptului că o parte din companiile din industria inteligenței artificiale obstrucționează, din motive financiare, o monitorizare adecvată a...