joi, iulie 18, 2024
29.6 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Gov-Smart: Platforma care va automatiza munca funcționarilor publici

Gov-Smart a anunțat recent lansarea unei soluții revoluționare menite să transforme radical administrația publică din România prin implementarea unei digitalizări complete și a unei automatizări avansate.

Indiferent de tipul de document emis în mod obișnuit de primării, inclusiv certificatele fiscale, cetățenii vor avea posibilitatea de a le obține instantaneu, cu condiția ca primăriile să fie conectate la platformă, informează Economica.net. 

Gov-Smart reprezintă o modernizare a portalului actual e-primariaTa.ro, fondat de Alexandru Panait cu sprijinul unei finanțări în valoare de 200.000 de euro din partea Comisiei Europene.

Prin integrarea unor module interconectate, adaptate specific fiecărui tip de instituție, compania își propune să automatizeze până la 90% din sarcinile funcționarilor publici, diminuând considerabil activitățile repetitive și îmbunătățind eficiența administrativă în relația cu contribuabilii și nu numai.

Grație soluției Gov-Smart, cetățenii vor avea acces instant la certificate de atestare fiscală sau la alte tipuri de documente emise de orice primărie conectată la serviciu, eliminând astfel timpii de așteptare și necesitatea deplasărilor inutile.

Până la sfârșitul anului, compania intenționează să integreze inteligența artificială (IA) în platformă, ridicând nivelul de automatizare la un impresionant procent de 99%.

În acest context, rolul funcționarilor publici se va transforma, aceștia devenind auditori și aprobatori ai documentelor generate de IA, nu doar simpli executanți.

În plus, platforma Gov-Smart oferă posibilitatea de a automatiza și personaliza și procedurile interne ale instituțiilor publice.

Noua platformă Gov-Smart include un modul dedicat transparenței, care prezintă grafice detaliate referitoare la utilizarea banului public, achizițiile efectuate și anunțurile de angajare pentru toate primăriile din România.

Fondatorul Gov-Smart, Alexandru Panait, are o experiență vastă în domeniul securității cibernetice, în special în sectorul administrației publice.

Gov-Smart reprezintă o modernizare a portalului actual e-primariaTa.ro, fondat tot de Alexandru Panait în anul 2020.

Datorită unor finanțări în valoare totală de 200.000 de euro din partea Comisiei Europene, prin intermediul proiectului Next Generation Internet, platforma se transformă într-o soluție la nivel global. 

În acest context, fondatorul Gov-Smart,  Alexandru Panait a anunțat că:  „Suntem mândri să lansăm primul concept de Governance as a Service din lume. Pentru a demonstra capacitatea de scalare a soluției noastre, am reușit să integrăm în platformă 3.187 de primării din România, standardizând și transparentizând activitățile lor. Acest pas reprezintă un salt major către o administrație publică eficientă și transparentă, oferind cetățenilor acces rapid și facil la informațiile de interes public sau să obțină documente într-un timp foarte scurt. Suntem deja în discuții și cu autorități din alte state europene și chiar din SUA, pentru a implementa și la ei acest serviciu modern”.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

211,686FaniÎmi place
5,987CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Polonia amendează PayPal cu 27,3 milioane de dolari pentru clauze contractuale ambigue

Instituția poloneză responsabilă de monitorizarea concurenței și apărarea drepturilor...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Guvernul deschide calea pentru implementarea inteligenței artificiale în instituțiile publice

În cadrul ședinței de guvern, prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunțat aprobarea unui document strategic privind inteligența artificială (IA) la nivel național. Acest cadru va servi drept fundament pentru atragerea de fonduri europene destinate implementării...

Rețele de socializare considerate un pericol pentru minori. Măsuri stricte pentru protejarea acestora.

Statul New York este pe punctul de a introduce o nouă legislație menită să reglementeze modul în care platformele de social media interacționează cu minorii, interzicând utilizarea algoritmilor pentru a recomanda conținut pe baza...

Ne aflăm în pericol de a pierde controlul asupra sistemelor AI. Extincția omenirii – o posibilitate din perspectiva Google și OpenAI.

Printr-o scrisoare deschisă, 11 actuali și foști angajați ai companiilor Google și OpenAI atrag atenția asupra faptului că o parte din companiile din industria inteligenței artificiale obstrucționează, din motive financiare, o monitorizare adecvată a...