joi, iulie 18, 2024
29.6 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Rețele de socializare considerate un pericol pentru minori. Măsuri stricte pentru protejarea acestora.

Statul New York este pe punctul de a introduce o nouă legislație menită să reglementeze modul în care platformele de social media interacționează cu minorii, interzicând utilizarea algoritmilor pentru a recomanda conținut pe baza urmăririi comportamentului online al copiilor și restricționând trimiterea de notificări în timpul nopții, fără consimțământul parental.

copil pe tabletă

În ultimii ani, platformele de social media au fost supuse unor analize riguroase, ca urmare a îngrijorărilor legate de dependența pe care o generează și a impactului pe care îl au asupra tinerilor, transmite Reuters. 

În luna februarie, Eric Adams, primarul New York-ului, a declarat că s-a  inițiat un proces împotriva companiilor care dețin platforme de socializare, inclusiv Meta (proprietarul Facebook și Instagram), invocând faptul că acestea „alimentează criza sănătății mintale în rândul tinerilor”.

Mai exact, inițiativa legislativă își propune să interzică companiilor de social media să furnizeze minorilor fluxuri automate de conținut, bazate pe analiza interacțiunilor acestora cu materialele prezentate. 

Proiectul de lege, aflat într-un stadiu avansat de elaborare și care urmează să fie supus votului, probabil în cursul acestei săptămâni, va interzice, de asemenea, platformelor să trimită notificări minorilor în timpul nopții, fără acordul prealabil al părinților. 

Alte demersuri îndreptate împotriva rețelelor sociale au fost întreprinse în SUA și în luna martie, când Ron DeSantis, guvernatorul statului Florida, a promulgat o lege care interzice copiilor sub 14 ani să dețină conturi pe platformele de socializare, iar pentru cei cu vârste cuprinse între 14 și 15 ani solicită consimțământul parental. Guvernatorul a susținut că această măsură are ca scop protejarea minorilor de pericolele pe care navigarea online le prezintă pentru sănătatea lor mintală.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

211,686FaniÎmi place
5,987CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Polonia amendează PayPal cu 27,3 milioane de dolari pentru clauze contractuale ambigue

Instituția poloneză responsabilă de monitorizarea concurenței și apărarea drepturilor...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Guvernul deschide calea pentru implementarea inteligenței artificiale în instituțiile publice

În cadrul ședinței de guvern, prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunțat aprobarea unui document strategic privind inteligența artificială (IA) la nivel național. Acest cadru va servi drept fundament pentru atragerea de fonduri europene destinate implementării...

Ne aflăm în pericol de a pierde controlul asupra sistemelor AI. Extincția omenirii – o posibilitate din perspectiva Google și OpenAI.

Printr-o scrisoare deschisă, 11 actuali și foști angajați ai companiilor Google și OpenAI atrag atenția asupra faptului că o parte din companiile din industria inteligenței artificiale obstrucționează, din motive financiare, o monitorizare adecvată a...

Ai pierdut permisul de conducere sau este deteriorat? Poți obține duplicatul acestuia online, din iunie

Începând cu luna iunie, cetățenii români care s-au confruntat cu pierderea permisului de conducere sau deteriorarea acestuia au posibilitatea de a solicita un duplicat prin intermediul unui serviciu online dedicat. Cu toate acestea, pentru...