joi, iulie 18, 2024
29.6 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Guvernul și agențiile de turism, în căutarea unei soluții pentru protejarea turiștilor români. Proiect de lege privind fondurile de garantare în turism.

Ștefan-Radu Oprea, ministrul Economiei, a declarat în cadrul unei conferințe organizate miercuri, 12 iunie, că autoritățile guvernamentale colaborează cu reprezentanții industriei turismului pentru a elabora un cadru legislativ menit să ofere o protecție sporită turiștilor români, anunță Ziare.com 

Ștefan-Radu Oprea
Foto: Adevarul

Concomitent, liderii din domeniul turismului susțin că Executivul ar putea avea pe agendă, până în luna septembrie, un proiect de lege care să prevadă crearea unui fond de garantare destinat asigurării biletelor de avion și a pachetelor turistice.

Potrivit declarațiilor ministrului, agențiile de turism își exprimă nemulțumirea față de costurile ridicate ale produselor de asigurare, invocând o competiție insuficientă pe această piață.

„Una dintre reclamațiile, cu ghilimele de rigoare, pe care le-au avut cei din Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România (ANAT) este că, în zona produselor de asigurare pentru turism, nu este competiție suficientă și, de aceea, costurile sunt mari în România. Vom continua discuțiile împreună cu ANAT. Eu cred că putem găsi o soluție bună, împreună cu reprezentanții europeni ai patronatelor din domeniu, împreună cu ANAT, să avem o soluție legislativă care să asigure mai bine turistul român”, a subliniat Ștefan-Radu Oprea în cadrul unui seminar organizat de Asociația Națională a Agențiilor de Turism.

Din perspectiva sa, implicarea mai multor instituții cu atribuții de reglementare a pieței ar putea aduce beneficii semnificative.

„Ceea ce cred că trebuie să facem în România este ca sistemul de asigurări să funcționeze mai bine, pentru că este firesc ca, într-o astfel de afacere, să existe asigurare și reasigurare, astfel încât riscurile să poată fi preluate de mai mulți. Acesta este unul dintre subiectele pe care le-am discutat. Propunerea mea a fost ca la următoarea discuție să invităm și ASF-ul (Autoritatea de Supraveghere Financiară, n.r.) sau firmele de asigurare pentru a vedea cum poate fi crescută concurența firmelor de asigurare pentru un astfel de produs”, a adăugat ministrul.

Crearea unor fonduri de garantare menite să protejeze turiștii în cazul anulării biletelor de avion, a pachetelor turistice și a serviciilor de călătorie asociate reprezintă una dintre temele abordate miercuri de actorii din industria turismului în cadrul unui seminar organizat sub egida Asociației Naționale a Agențiilor de Turism.

Alin Burcea, președintele ANAT, a declarat pentru Agerpres că proiectul de lege care prevede înființarea fondurilor de garantare pentru biletele de avion și pachetele turistice ar putea ajunge în atenția Guvernului în luna septembrie.

Conform precizărilor sale, contribuțiile agențiilor de turism vor fi colectate într-un cont dedicat, urmând să fie utilizate în situații problematice.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

211,150FaniÎmi place
5,940CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Polonia amendează PayPal cu 27,3 milioane de dolari pentru clauze contractuale ambigue

Instituția poloneză responsabilă de monitorizarea concurenței și apărarea drepturilor...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Valea Oltului închisă. Care este cea mai populară destinație alternativă pentru români?

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a emis joi un comunicat în care accentuează importanța proiectului autostrăzii Sibiu-Piteşti, subliniind că este imperativ să se înceapă lucrările la cele două segmente care străbat lanțul...

Noi reglementări în sistemul de pașapoarte: Ce trebuie să știe cetățenii români în contextul sezonului estival

În contextul apropierii sezonului estival și a necesității de a optimiza planificarea vacanțelor, MAI printr-un comunicat de presă, aduce la cunoștința publicului că, începând cu data de 03.07.2024, vor intra în vigoare noi reglementări...

Acte necesare ieșire minor din țară. 880 de minori români, împiedicați să părăsească țara în 2024 din cauza lipsei documentelor.

Poliția de Frontieră, printr-un comunicat de presă, atrage atenția asupra condițiilor necesare pentru ca cetățenii români minori să poată călători în afara granițelor țării, în contextul apropierii vacanței de vară, perioadă în care numeroși...