vineri, iulie 19, 2024
23 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Valea Oltului închisă. Care este cea mai populară destinație alternativă pentru români?

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a emis joi un comunicat în care accentuează importanța proiectului autostrăzii Sibiu-Piteşti, subliniind că este imperativ să se înceapă lucrările la cele două segmente care străbat lanțul muntos al Carpaților. În consecință, se va impune o restricție de trafic pe Valea Oltului, cu închiderea circulației pe timp de zi, între orele 6:00 și 20:00, pentru o perioadă de 30 de zile.

Această măsură reflectă urgența lucrărilor ce urmează a fi executate în zonă, în caz contrar, existând riscul ca autostrada să nu mai poată fi construită prin Programul Transport 2021-2027.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a transmis „Construcţia autostrăzii Sibiu – Piteşti este esenţială pentru România. În lungime de 122 de km, această autostradă face parte din Coridorul 4 Paneuropean (Coridorul Rin – Dunăre). Marea majoritate a transporturilor de persoane şi de mărfuri pe ruta Est – Vest (Constanţa – Nădlac) tranzitează acum această zonă pe DN7, în condiţii care nu oferă suficient confort şi siguranţă rutieră. De aceea, construcţia celor două secţiuni care traversează Carpaţii nu mai poate fi amânată! Secţiunea 2 (Boiţa – Cornetu) este una dintre acestea, iar de operaţiunile de defrişare a versantului (derulate în perioada 08 iulie – 09 august) depind următoarele etape ale construcţiei care trebuie finalizată în 2028”.

Pentru a facilita accesul rezidenților din zona Lazaret și a personalului medical de la spitalul psihiatric din apropiere, au fost stabilite două intervale de tranzit: 7:00 – 7:30 și 16:00 – 16:30, cu condiția ca vehiculele să fie escortate.

În situații de urgență, vehiculele aparținând serviciilor de Poliție, pompieri și ambulanță vor avea permisiunea de a traversa zona, însoțite de reprezentanți ai constructorului.

CNAIR a oferit clarificări suplimentare privind necesitatea închiderii parțiale a DN7, explicând că acest lucru este indispensabil pentru construcția autostrăzii Sibiu-Pitești.

Din păcate, proiectul implică și defrișări în masă: „Pădurile sunt pe versantul care trece în aliniamentul DN7. Este nevoie ca porțiunea dintre Boița și Lazaret, de opt km, a DN7 să fie închisă”.

CNAIR a subliniat importanța demarării rapide a lucrărilor, avertizând că orice întârziere ar putea avea consecințe negative asupra termenelor de finalizare a proiectului, cu posibile penalizări financiare de întârziere.

„Întârzierile ar fi de minimum șase luni și penalizări financiare. (…) Avem două variante: fie construim autostrada, fie riscăm să nu o mai putem construi prin Programul Transport 2021 – 2027. Avem de ales între a plăti pentru construcție sau a plăti penalizări de întârziere extrem de mari din cauza statului, fără să avem certitudinea că autostrada va fi construită”, a adăugat CNAIR.

Decizia de a închide Valea Oltului pentru lucrările la autostrada Sibiu-Pitești generează un efect domino asupra planurilor de vacanță ale multor familii din România, în plin sezon estival.

În aceste condiții, o alternativă surprinzător de atractivă pentru turiștii români este reprezentată de stațiunea Porec din Croația. Călătoria către această destinație, în unele situații,  are o durată comparabilă cu timpul necesar pentru a ajunge pe litoralul românesc în contextul actualelor restricții de trafic.

Porec
Foto: myporec.com

Această opțiune oferă nu doar o rută mai fluidă, dar și posibilitatea de a vizita o destinație internațională cu standardele ridicate de servicii, Porec fiind o destinație atractivă pentru toate bugetele.

Porec
Foto: magmacultura.com

Astfel, restricționarea accesului pe Valea Oltului poate duce la o diversificare a preferințelor turistice ale românilor, încurajând vizitarea unor destinații internaționale mai îndepărtate, dar paradoxal mai accesibile în contextul actual.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

212,821FaniÎmi place
6,079CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

POS obligatoriu 2024 PFA. Proiect de lege

Un nou proiect de lege elaborat recent de Ministerul...

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Noi reglementări în sistemul de pașapoarte: Ce trebuie să știe cetățenii români în contextul sezonului estival

În contextul apropierii sezonului estival și a necesității de a optimiza planificarea vacanțelor, MAI printr-un comunicat de presă, aduce la cunoștința publicului că, începând cu data de 03.07.2024, vor intra în vigoare noi reglementări...

Acte necesare ieșire minor din țară. 880 de minori români, împiedicați să părăsească țara în 2024 din cauza lipsei documentelor.

Poliția de Frontieră, printr-un comunicat de presă, atrage atenția asupra condițiilor necesare pentru ca cetățenii români minori să poată călători în afara granițelor țării, în contextul apropierii vacanței de vară, perioadă în care numeroși...

MAE: „Evitați orice călătorie!”. Un bărbat a decedat, iar alte trei persoane au fost rănite în Congo.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a comunicat duminică faptul că, pe fondul înrăutățirii condițiilor de securitate din Republica Democratică Congo (RD Congo), a luat act în mod proactiv, prin intermediul reprezentanței diplomatice a României din...