sâmbătă, iunie 22, 2024

Saloanele de înfrumusețare, obligate la plata unor taxe și impozite

ANAF a lansat Ghidul privind taxarea veniturilor pentru serviciile de înfrumusețare și întreținere corporală prestate de persoane fizice. Ce taxe trebuie plătite de românii care își aduc venituri din servicii de frumusețe și îngrijire personală?

Conform specialiștilor ANAF, veniturile obținute din prestarea serviciilor de înfrumusețare și întreținere corporală sunt considerate venituri impozabile și sunt încadrate conform Codului Fiscal în categoria veniturilor din activități independente. Persoanele care obțin astfel de venituri sunt obligate să plătească impozit pe venit, precum și contribuțiile sociale (CAS și CASS). Termenul limită pentru plata impozitului este până la data de 25 mai a anului următor celui în care s-au realizat veniturile.

În ceea ce privește forma de organizare a activității, persoanele fizice care doresc să obțină venituri din prestarea serviciilor de înfrumusețare și întreținere corporală pot opta pentru următoarele forme de organizare:

  1. individual și independent, ca persoane fizice autorizate;
  2. ca întreprinzători titulari ai unei întreprinderi individuale;
  3. ca membri ai unei întreprinderi familiale.

Cum obțin persoanele fizice autorizarea de a presta astfel de servicii?

Persoanele care doresc să obțină venituri din servicii de înfrumusețare sau întreținere corporală trebuie să obțină înregistrarea și autorizarea funcționării de la oficiul registrului comerțului din județul în care își stabilesc sediul profesional. Acest lucru trebuie făcut înainte de a începe activitatea economică, fie ca persoană fizică autorizată, fie ca întreprinzător individual.

Pentru informații detaliate despre modalitățile de plată către Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), consultați Broșura privind metodele de plată disponibilă pe site-ul oficial al ANAF.

Contribuabilii care au obținut venituri din servicii de înfrumusețare în 2023 pot găsi informații utile în Broșura privind Declarația Unică (Formularul 212), disponibilă în aceeași secțiune.

Pentru orice întrebări suplimentare, contribuabilii pot accesa portalul ANAF, www.anaf.ro, sau pot contacta Serviciul central de asistență pentru contribuabili – Contact-center la numărul de telefon: 031.403.91.60.

Consultă aici ghidul complet cu declarațiile care trebuie depuse, precum și impozitele care se aplică.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare