sâmbătă, iulie 27, 2024
20.6 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Se prelungește perioada de depunere a proiectelor pentru IMM

Oportunitatea continuă pentru IMM-uri! Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene prelungește perioada de înscrieri la granturile IMM.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a luat decizia de a extinde termenul ce prevede depunerea cererilor pentru granturile destinate întreprinderilor mici și mijlocii în valoare de 500.000-3 milioane EURO. Aceste granturi sunt destinate parteneriatelor între companiile non-IT și cele IT care dezvoltă proiecte bazate pe tehnologii avansate, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, conform informațiilor transmise de către cei de la Startup Cafe.

În contextul apelului de proiecte „Granturi pentru sprijinirea antreprenorilor în dezvoltarea tehnologiilor digitale avansate” deschis la 25 martie 2024, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat o prelungire a perioadei de depunere a proiectelor în sistemul electronic PNRR până la 14 mai 2024, ora 23:59. Extinderea termenului oferă oportunitatea suplimentară de a participa timp de o săptămână (5 zile lucrătoare) în plus față de termenul inițial stabilit, conform noului Ordin MIPE nr. 1068/22.04.2024.

Noul calendar al acestor finanțări:

  • 2024 – 14.05.2024 – etapă depunere proiecte
  • 2024 – 28.05.2024 – etapă evaluare proiecte
  • 2024 – 30.06.2024 – etapă încheiere contracte

Ordinul emis de ministru aduce modificări ale Ghidului solicitantului pentru granturile destinate proiectelor de digitalizare în cadrul PNRR.

O modificare notabilă constă în creșterea plafonului maxim al ajutorului nerambursabil acordat unui proiect condus de o microîntreprindere non-IT în parteneriat cu o întreprindere mică sau mijlocie din domeniul IT, de la 600.000 EUR la 700.000 EURO. Acest lucru este făcut în intenția de a se alinia cu prevederile Schemei de ajutor de stat și de minimis.

Ordinele includ o nouă metodă de calcul a valorii finanțării nerambursabile cumulate (ajutor de stat regional, ajutor de stat pentru cercetare și dezvoltare și ajutor de minimis) ce poate fi acordată pentru un proiect. Valoarea va fi determinată în funcție de categoria în care se încadrează liderul de parteneriat, indiferent de categoria IMM în care se încadrează partenerul.

  • Microîntreprinderi – 500.000 – 700.000 euro
  • Întreprinderi mici – 500.000 – 1.500.000 euro
  • Întreprinderi mijlocii – 500.000 – 3.000.000 euro
Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

219,941FaniÎmi place
7,198CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

Contractul lui George Simion și forța obligatorie a actului juridic civil: două planuri paralele?

Recent, a circulat în media contractul prin care George...

Operațiune DIICOT: Droguri ascunse în corespondența deținuților

În urma unei anchete desfășurate de procurorii DIICOT Pitești,...

Noi reglementări pentru organizarea alegerilor prezidențiale și parlamentare

În urma ședinței din 25 iulie, Guvernul a adoptat...

Date biometrice obligatorii pentru obținerea cetățeniei române

Guvernul României a luat ieri, 25 iulie, o decizie...

Costul libertății? 200 de lei. Medic arestat preventiv pentru luare de mită

Un caz de corupție în sistemul medical a fost...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Digitalizarea sistemului fiscal românesc. A fost publicat formularul standard pentru RO e-TVA

Sistemul RO e-TVA a fost implementat de Ministerul Finanțelor și va deveni obligatoriu începând cu 1 august 2024. Acest nou sistem de raportare a taxei pe valoare adăugată are ca scop integrarea informațiilor din multiple...

Taxa pe lux și codul de identificare pentru achizițiile online – Complicațiile fiscale ale luxului.

Recent, achiziționarea produselor de lux a devenit subiectul unei atenții sporite din partea autorităților fiscale. Astfel, în încercarea de a alinia practicile fiscale la standardele internaționale și de a maximiza colectarea veniturilor, au pus...

Taxa pe lux: ANAF anunță noul formular pentru case și mașini scumpe

La data de 17 iulie 2024 a fost publicat Ordinul ANAF 3.738/2024 în Monitorul Oficial, respectiv modelul declarației pentru impozitul special pentru bunurile imobile și mobile cu o valoare ridicată ca urmare introducerii „taxei...