sâmbătă, iulie 27, 2024
20.6 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Ce au propus reprezentanții Ministerului pentru angajații Poștei Române după o negociere de 6 ore?

Greva generală declanșată luni de către Sindicatul Lucrătorilor Poștali a deschis o etapă tensionată în relația dintre angajați și conducerea companiei. În timpul unei ședințe de șase ore cu oficialii Ministerului Cercetării și managementul companiei, s-a primit o propunere de creștere a salariilor în două tranșe, care ar duce la o creștere medie de 369 lei net pentru angajați. Cu toate acestea, sindicaliștii au respins propunerea, cerând o creștere mai mare, de 400 lei net, și o majorare a sporului de loialitate.

Sindicaliștii anunță printr-un comunicat de presă, la începutul acestei săptămâni, că toți liderii din Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România sunt în ședință.

„Astăzi, după primirea informațiilor și când știm de la guvernanți că salariul minim va deveni din luna iulie 2024, 3700 de lei, vedem cât de gravă este situația în realitate. 18 mii dintre cei peste 21 de mii de angajați ai Poștei Române, adică un procent de 90%, indiferent de funcția pe care se află, indiferent de responsabilități şi de vechime, din luna iulie 2024 vor avea salariul minim pe economie!

Poșta română

Nemulțumirea miilor de angajați ai Poștei Române

”18.000 dintre cei peste 21.000 de angajaţi ai Poştei Române, adică un procent de 90%, indiferent de funcția pe care se află, indiferent de responsabilităţi şi de vechime, din luna iulie 2024 vor avea salariul minim pe economie!”, este mesajul transmis de Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România, afiliat Blocului Naţional Sindical.

Pretențiile salariale ale angajaților reprezentați în negociere de sindicatul reprezentativ legal la nivelul Poștei Române, sunt:

  • creșterea cu 400 lei net a salariilor angajaților;
  • creșterea sporului de loialitate acordat în tranșe, salariaților ce au peste un anumit număr de ani lucrați în Poșta Română

Informațiile transmise în comunicat redau faptul că poștașii refuză să fie manipulați și sunt determinați să organizeze o grevă pentru a-și susține revendicările și pentru a îmbunătăți condițiile lor de muncă, lucru ce s-a și întâmplat. Ei îi îndeamnă pe beneficiarii serviciilor Poștei Române, în special pensionarii și alte categorii sociale defavorizate, să li se alăture în luptă și să ceară împreună cu ei managementului companiei și autorităților competente să soluționeze rapid cererile lor.

Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România este dispus să negocieze chiar și în timpul grevei și solicită prezența domnului ministru al digitalizării, Bogdan Ivan, în calitatea sa de reprezentant al statului român și acționar majoritar al Poștei Române, pentru a găsi soluții la revendicările lor.

Puteau opri greva reprezentanții companiei „Poșta Română”?

Poşta Română a transmis duminică, printr-un comunicat, că a pus la dispoziţia salariaţilor toate posibilităţile financiare ale Companiei pentru evitarea acestui conflict.

”Compania a solicitat medierea, însă reprezentanţii SLPR au refuzat acest lucru. În contextul în care negocierile intense purtate încă de la finalul anului trecut între Compania Naţională „Poşta Română” şi SLPR nu au ajuns la un rezultat, iar SLPR a decis declanşarea grevei generale a unei părţi a angajaţilor, Poşta Română face următoarele precizări: v Compania Naţională „Poşta Română” va asigura întocmai distribuirea, conform tuturor prevederilor contractuale şi legale a trimiterilor şi drepturilor sociale pentru toţi clienţii, iar o întârziere a acestora este exclusă. Asigurăm toţi clienţii, partenerii şi instituţiile bancare de stabilitatea şi funcţionalitatea serviciilor, precum şi de soliditatea politicilor de management aflate în curs” anunţă Poşta Română.

Compania subliniază faptul că ”escaladarea conflictului de muncă este una artificială, iar Compania Naţională „Poşta Română” a luat toate măsurile pentru depăşirea acestuia.

“Vreau să îi asigur, în primul rând, pe toţi cei peste 2 milioane de pensionari care primesc drepturile sociale prin intermediul Companiei Naţionale „Poşta Română” că nu va exista nicio persoană care să nu îşi primească drepturile în termen, în luna aprilie! Toate pensiile vor fi distribuite la timp, până la 15 aprilie, aşa cum ne-am angajat până acum! Informaţiile cu privire la afectarea populaţiei sunt false şi sunt transmise cu rea-credinţă!”, a declarat Valentin Ştefan, directorul general al Poştei Române.

”Compania Naţională „Poşta Română” a luat toate măsurile necesare, la nivelul conducerii şi va depune în continuare toate eforturile pentru a depăşi acest conflict colectiv de muncă. Acum ţine doar de reprezentanţii SLPR să ia cele mai bune decizii pentru angajaţii pe care îi reprezintă”, mai transmite compania în comunicat.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

219,941FaniÎmi place
7,198CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

Contractul lui George Simion și forța obligatorie a actului juridic civil: două planuri paralele?

Recent, a circulat în media contractul prin care George...

Operațiune DIICOT: Droguri ascunse în corespondența deținuților

În urma unei anchete desfășurate de procurorii DIICOT Pitești,...

Noi reglementări pentru organizarea alegerilor prezidențiale și parlamentare

În urma ședinței din 25 iulie, Guvernul a adoptat...

Date biometrice obligatorii pentru obținerea cetățeniei române

Guvernul României a luat ieri, 25 iulie, o decizie...

Costul libertății? 200 de lei. Medic arestat preventiv pentru luare de mită

Un caz de corupție în sistemul medical a fost...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Noi reglementări pentru organizarea alegerilor prezidențiale și parlamentare

În urma ședinței din 25 iulie, Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență prin care stabilește un set de măsuri pentru organizarea și desfășurarea alegerilor prezidențiale și parlamentare din anul 2024. Acest act normativ completează...

Date biometrice obligatorii pentru obținerea cetățeniei române

Guvernul României a luat ieri, 25 iulie, o decizie importantă privind procedura de acordare și redobândire a cetățeniei române. Prin adoptarea unei ordonanțe de urgență, executivul a introdus modificări Legii cetățeniei române nr. 21/1991,...

Lupta împotriva stereotipurilor negative. Noi prevederi în Legea egalității de șanse

Un proiect de lege care vizează modificarea Legii nr. 202/2002 privind egalitatea de șanse și de tratament între femei și bărbați a fost înregistrat recent la Senat pentru dezbatere. Inițiativa legislativă propune o serie de...