sâmbătă, mai 18, 2024

Guvernul scoate păcănelele din orașe

Guvernul face curat în comunitățile mici: păcănelele sunt scoase din joc.

În data de 30 aprilie 2024, Marcel Ciolacu, a comunicat că Guvernul a început implementarea recentei legi care interzice funcționarea păcănelelor în localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori. Toți operatorii care nu își relocă imediat aparatele de joc vor pierde licența, așa cum a fost deja anunțat de către Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc. Implementarea se va realiza fără întârziere, scopul fiind să elimine rapid păcănelele din 90% din localitățile țării. Vor fi  elaborate regulile pentru cele 10% rămase în acest moment.

păcănele
Foto: realitatea.net

Ce prevede legea?

Conform ordonanței, nivelurile taxelor pentru licențele și autorizațiile de jocuri de noroc vor fi majorate. Aceste taxe vor trebui plătite anual și sunt specifice fiecărei licențe sau autorizații.

Potrivit acestei legi, doar companiile înregistrate în România sau persoanele juridice înregistrate în Uniunea Europeană, Spațiul Economic European sau Elveția, cu un sediu permanent în România, vor putea obține licențe.

70% din veniturile provenite din taxele colectate de la organizatorii de jocuri de noroc licențiați vor fi direcționate către bugetul de stat, în timp ce restul de 30% va fi utilizat pentru finanțarea activităților proprii.

În vederea protejării jucătorilor și a celor vulnerabili, este interzisă vânzarea de băuturi alcoolice în sălile de jocuri de noroc.

De asemenea, membrii Comitetului de supraveghere din cadrul Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN) nu vor putea participa la jocuri de noroc, pentru a promova standarde profesionale bazate pe etică și integritate.

Pentru a asigura respectarea legii, operatorii de jocuri de noroc vor trebui să furnizeze garanții mai mari.

Pentru a combate dependența de jocurile de noroc, ONJN va gestiona o bază de date națională referitoare la persoanele care s-au autoexclus sau care sunt considerate indezirabile. De asemenea, ONJN va menține un registru public online care va conține informații despre operatorii de jocuri de noroc licențiați sau autorizați, inclusiv adresele lor și tipurile de jocuri de noroc autorizate.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare