sâmbătă, iulie 27, 2024
20.6 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

ANAF oferă instrucțiuni de completare și depunere a declarației anuale privind impozitul pe profit

Printr-un comunicat de presă, publicat la data de 4 martie 2024, ANAF pune la dispoziția publicului o serie de precizări și instrucțiuni cu privire la  modalitatea de completare și depunere a declarației anuale privind impozitul pe profit.

Astfel, ANAF precizează că, „pentru anul fiscal 2023, Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, nu a suferit modificări care să impună actualizarea modelului și conținutului formularelor 101 “Declaraţie privind impozitul pe profit” și 101 Grup fiscal „Declaraţie consolidată privind impozitul pe profit determinat de grupul fiscal”.

Ca urmare, în anul 2024, în vederea îndeplinirii obligațiilor declarative privind impozitul pe profit datorat pentru anul 2023, contribuabilii utilizează formularele 101 și 101 Grup fiscal aprobate prin actele normative menționate mai sus (și care au fost utilizate pentru declararea obligației datorată pentru anul fiscal 2022/anul fiscal modificat care se încheie în anul 2023).

Declarațiile se completează cu ajutorul aplicației informatice de asistență și se transmit prin mijloace electronice de transmitere la distanță, potrivit legii.

Aplicațiile informatice de completare a declarațiilor anuale privind impozitul pe profit datorat pentru anul 2023/anul fiscal modificat care se încheie în anul 2024 sunt disponibile pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, la secțiunea “Servicii online – Descărcare declarații electronice”.

instrucțiuni de completare și depunere a declarației anuale privind impozitul pe profit

Potrivit art. 42 alin. (1) și art. 42^9 alin. (4) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, plătitorii de impozit pe profit au obligaţia să depună, până la termenele prevăzute de lege, formularul 101 “Declaraţie privind impozitul pe profit” sau 101 Grup fiscal „Declaraţie consolidată privind impozitul pe profit determinat de grupul fiscal”, după caz, în vederea definitivării impozitului pe profit pentru anul 2023/anul fiscal modificat care se încheie în anul 2024.”

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

219,941FaniÎmi place
7,198CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

Contractul lui George Simion și forța obligatorie a actului juridic civil: două planuri paralele?

Recent, a circulat în media contractul prin care George...

Operațiune DIICOT: Droguri ascunse în corespondența deținuților

În urma unei anchete desfășurate de procurorii DIICOT Pitești,...

Noi reglementări pentru organizarea alegerilor prezidențiale și parlamentare

În urma ședinței din 25 iulie, Guvernul a adoptat...

Date biometrice obligatorii pentru obținerea cetățeniei române

Guvernul României a luat ieri, 25 iulie, o decizie...

Costul libertății? 200 de lei. Medic arestat preventiv pentru luare de mită

Un caz de corupție în sistemul medical a fost...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Digitalizarea sistemului fiscal românesc. A fost publicat formularul standard pentru RO e-TVA

Sistemul RO e-TVA a fost implementat de Ministerul Finanțelor și va deveni obligatoriu începând cu 1 august 2024. Acest nou sistem de raportare a taxei pe valoare adăugată are ca scop integrarea informațiilor din multiple...

Taxa pe lux și codul de identificare pentru achizițiile online – Complicațiile fiscale ale luxului.

Recent, achiziționarea produselor de lux a devenit subiectul unei atenții sporite din partea autorităților fiscale. Astfel, în încercarea de a alinia practicile fiscale la standardele internaționale și de a maximiza colectarea veniturilor, au pus...

Titularizare. Noul sistem digital de corectare a lucrărilor

În prezent, sistemul educațional românesc traversează o perioadă de transformare, marcată de digitalizarea etapei de evaluare și de un interes crescut pentru cariera didactică. Mai exact, s-a implementat corectarea digitală a lucrărilor în...