sâmbătă, iulie 27, 2024
18 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Construct Plus 2024, un nou ghid final apărut pentru antreprenori

Se introduce o nouă oportunitate pentru antreprenorii din sectorul construcțiilor: lansarea programului de ajutoare de stat în valoare de 149 de milioane de euro, cunoscut sub numele de Construct Plus 2024.

Când începe perioada depunerilor?

Ministerul Economiei a făcut cunoscut faptul că producătorii de materiale de construcții care doresc să investească în România au acum posibilitatea să depună cererile de finanțare în cadrul programului Construct Plus 2024. Perioada de depunere a cererilor este între 8 aprilie și 8 mai, conform anunțului oficial de miercuri. Ministerul a publicat Ghidul final al solicitantului, cererea de finanțare, modelul de plan de afaceri și alte documente necesare pentru companiile interesate să acceseze ajutoarele de stat din schema bugetată cu 149 de milioane de euro pentru acest an.

Cererile de acord pentru finanțare, însoțite de documentele justificative, se vor transmite la Registratura Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT): Calea Victoriei nr. 152, Sector 1, București.

Firmele solicitante trebuie să facă următoarea mențiune pe plic: Direcția Politici Industriale și Finanțări pentru Industrie – O.U.G. nr. 68/2023 .

„Începând de luni, 8 aprilie 2024, atât IMM-urile, cât și întreprinderile mari, cu personalitate juridică, vor putea aplica pentru obținerea de granturi nerambursabile, în scopul înființării și/sau dezvoltării capacităților de producție pentru materiale de construcție. Sesiunea va fi deschisă timp de 30 de zile, respectiv până miercuri, 8 mai 2024” – informează MEAT, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Ce documente și criterii financiare sunt necesare pentru cererea de finanțare ?

Pentru a evalua eligibilitatea și a analiza dosarul cererii de finanțare, solicitanții trebuie să transmită situațiile financiare anuale aprobate pentru perioada 2020-2022, cu excepția firmelor nou-înființate. Documentația necesară va include informații detaliate despre active, datorii, capitaluri proprii, precum și contul de profit și pierdere. Acestea vor fi însoțite de dovezi de depunere la Administrația Fiscală.

Va fi necesară o verificare a întreprinderilor active care au înregistrat o rentabilitate a cifrei de afaceri mai mare de zero în cel puțin unul dintre ultimii trei ani fiscali (2020-2022). Rentabilitatea este calculată ca raport între profitul net și cifra de afaceri, exprimat ca procentaj. Se va analiza dacă aceste întreprinderi au avut capitaluri proprii pozitive la finalul exercițiului financiar din 2022.

Care este scopul programului Construct Plus?

Programul Construct Plus urmărește să combată deficitul comercial generat de importurile de materiale de construcții, să încurajeze investițiile în regiunile mai puțin dezvoltate și să sporească producția internă de produse și materiale de construcții. Pentru anul în curs, programul beneficiază de un buget în valoare de 149 de milioane de euro, echivalentul în lei.

Poți accesa aici Ghidul solicitantului și alte documente necesare în programul ConstructPlus 2024.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

219,941FaniÎmi place
7,188CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

Contractul lui George Simion și forța obligatorie a actului juridic civil: două planuri paralele?

Recent, a circulat în media contractul prin care George...

Operațiune DIICOT: Droguri ascunse în corespondența deținuților

În urma unei anchete desfășurate de procurorii DIICOT Pitești,...

Noi reglementări pentru organizarea alegerilor prezidențiale și parlamentare

În urma ședinței din 25 iulie, Guvernul a adoptat...

Date biometrice obligatorii pentru obținerea cetățeniei române

Guvernul României a luat ieri, 25 iulie, o decizie...

Costul libertății? 200 de lei. Medic arestat preventiv pentru luare de mită

Un caz de corupție în sistemul medical a fost...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Noi fonduri în agricultura românească. AFIR lansează ghidul pentru modernizarea fermelor

Atenție, fermieri români! Oportunitatea anului în agricultură: Fonduri europene de până la 1,5 milioane de euro pentru dotarea fermelor! Veste extraordinară pentru fermierii români care visează să-și modernizeze exploatațiile agricole cu utilaje de ultimă generație!...

OMS: Acord pentru o nouă categorie de „Urgență pandemică”

După o perioadă de doi ani de negocieri, statele membre ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) au ajuns la un consens provizoriu privind actualizarea reglementărilor obligatorii din domeniul sănătății, prin introducerea unei noi categorii,...

Nicolae Ciucă: Salariul minim crește, iar punctul de amendă va rămâne neschimbat.

Potrivit declarațiilor făcute vineri de președintele Senatului și liderul PNL, Nicolae Ciucă, Guvernul va aproba în cursul săptămânii viitoare atât creșterea salariului minim, cât și menținerea punctului de amendă la valoarea actuală a salariului...