sâmbătă, iulie 27, 2024
18 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

De ce Uniunea Europeană a schimbat radical modul în care tinerii din România pot studia dar și modul în care își pot înființa un business?

Deși parcursul tinerilor pare de multe ori unul plin de obstacole, nu sunt puține nici oportunitățile de care aceștia pot să profite. În contextul fondurilor și programelor oferite de Uniunea Europeană,  care susțin procesul de educație, dar și sfera de business, tinerii au ocazia de a se dezvolta și crea cadrul ideal pentru ce poate să devină o carieră de succes.

steagul Uniunii Europene

Erasmus

Printre principalele beneficii aduse tinerilor români, se numără programul Erasmus +, prin intermediul căruia, peste 7.000 de studenți  au avut ocazia de a studia în peste 33 de țări din întreaga lume.

Pe lângă oportunitățile de natură academică, tinerii au posibilitatea de a se bucura de o experiență culturală, într-un mediu internațional și de a vedea și cunoaște lumea într-o manieră inedită.

În cadrul programului, Uniunea Europeană suportă în integralitate costurile de școlarizare prin alocarea unui buget estimat de 26,2 miliarde de euro, nerambursabil și aproape dublu față de cel pentru programul anterior.

Erasmus + oferă oportunități de mobilitate și cooperare în domenii precum învățământ superior, educație și formare profesională, sport și tineret.

Mai mult, programul Erasmus + aferent exercițiului financiar 2021-2027 se concentrează pe incluziunea socială, tranziția verde și pe educația digitală, dar în special pe promovarea tendinței tinerilor de a participa la viața democratică.

Libera circulatie – AIR Schengen

De la 31 martie 2024, România a devenit membru AIR Schengen, ceea ce aduce o serie de beneficii pentru tinerii români care se pot bucura de călătorii lipsite de controale de frontieră în statele membre.  Acesta nu este însă, singurul beneficiu, fiind de notat că, odată cu intrarea în AIR Schengen, România va deveni un reper sigur pentru proiecte internaționale, turism sau afaceri, având în vedere eliminarea formalităților de frontieră.

Intrarea în spațiul aerian Schengen ne apropie de ceea ce înseamnă principiul liberei circulații care guvernează Uniunea Europeană și în acest mod, România este mai aproape de a deveni membru Schengen în mod complet.

Calitatea de membru în Spațiul Schengen aprofundează sentimentul de apartenență la comunitatea europeană și astfel se construiește un viitor optimist pentru tineri.

Investiție din fonduri europene în afaceri pentru tineri

Pe lângă oportunitățile de studiu, tinerii antreprenori care încep să pună bazele unei afaceri, pot obține fonduri pentru diverse domenii de activitate.

În prezent, agricultura din România se bucură de sprijinul Uniunii Europene prin susținerea acordată de sumele alocate în cadrul inițiativei „Tânărul Fermier.”

În esență, programul reprezintă o veritabilă încurajare pentru tinerii care își doresc să activeze în agricultură, fiind oferite  granturi nerambursabile de până la 70.000 de euro pentru stimularea sectorului agricol.

Sume considerabile sunt acordate și prin programul Innotech Student, pentru tinerii care își doresc să înceapă activități în alte sectoare, cum ar fi în industrii creative sau de servicii.

Tinerii antreprenori, aflați la început de drum, atât din zonele urbane cât și rurale, se bucură de susținere în elaborarea planurilor proprii de afaceri prin finanțări în valoare de până la 100.000 euro, un punct de plecare care reprezintă un adevărat avânt în lumea business-ului.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

219,941FaniÎmi place
7,188CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

Contractul lui George Simion și forța obligatorie a actului juridic civil: două planuri paralele?

Recent, a circulat în media contractul prin care George...

Operațiune DIICOT: Droguri ascunse în corespondența deținuților

În urma unei anchete desfășurate de procurorii DIICOT Pitești,...

Noi reglementări pentru organizarea alegerilor prezidențiale și parlamentare

În urma ședinței din 25 iulie, Guvernul a adoptat...

Date biometrice obligatorii pentru obținerea cetățeniei române

Guvernul României a luat ieri, 25 iulie, o decizie...

Costul libertății? 200 de lei. Medic arestat preventiv pentru luare de mită

Un caz de corupție în sistemul medical a fost...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Noi reglementări pentru organizarea alegerilor prezidențiale și parlamentare

În urma ședinței din 25 iulie, Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență prin care stabilește un set de măsuri pentru organizarea și desfășurarea alegerilor prezidențiale și parlamentare din anul 2024. Acest act normativ completează...

Date biometrice obligatorii pentru obținerea cetățeniei române

Guvernul României a luat ieri, 25 iulie, o decizie importantă privind procedura de acordare și redobândire a cetățeniei române. Prin adoptarea unei ordonanțe de urgență, executivul a introdus modificări Legii cetățeniei române nr. 21/1991,...

Lupta împotriva stereotipurilor negative. Noi prevederi în Legea egalității de șanse

Un proiect de lege care vizează modificarea Legii nr. 202/2002 privind egalitatea de șanse și de tratament între femei și bărbați a fost înregistrat recent la Senat pentru dezbatere. Inițiativa legislativă propune o serie de...