luni, iunie 17, 2024

De ce Uniunea Europeană a schimbat radical modul în care tinerii din România pot studia dar și modul în care își pot înființa un business?

Deși parcursul tinerilor pare de multe ori unul plin de obstacole, nu sunt puține nici oportunitățile de care aceștia pot să profite. În contextul fondurilor și programelor oferite de Uniunea Europeană,  care susțin procesul de educație, dar și sfera de business, tinerii au ocazia de a se dezvolta și crea cadrul ideal pentru ce poate să devină o carieră de succes.

steagul Uniunii Europene

Erasmus

Printre principalele beneficii aduse tinerilor români, se numără programul Erasmus +, prin intermediul căruia, peste 7.000 de studenți  au avut ocazia de a studia în peste 33 de țări din întreaga lume.

Pe lângă oportunitățile de natură academică, tinerii au posibilitatea de a se bucura de o experiență culturală, într-un mediu internațional și de a vedea și cunoaște lumea într-o manieră inedită.

În cadrul programului, Uniunea Europeană suportă în integralitate costurile de școlarizare prin alocarea unui buget estimat de 26,2 miliarde de euro, nerambursabil și aproape dublu față de cel pentru programul anterior.

Erasmus + oferă oportunități de mobilitate și cooperare în domenii precum învățământ superior, educație și formare profesională, sport și tineret.

Mai mult, programul Erasmus + aferent exercițiului financiar 2021-2027 se concentrează pe incluziunea socială, tranziția verde și pe educația digitală, dar în special pe promovarea tendinței tinerilor de a participa la viața democratică.

Libera circulatie – AIR Schengen

De la 31 martie 2024, România a devenit membru AIR Schengen, ceea ce aduce o serie de beneficii pentru tinerii români care se pot bucura de călătorii lipsite de controale de frontieră în statele membre.  Acesta nu este însă, singurul beneficiu, fiind de notat că, odată cu intrarea în AIR Schengen, România va deveni un reper sigur pentru proiecte internaționale, turism sau afaceri, având în vedere eliminarea formalităților de frontieră.

Intrarea în spațiul aerian Schengen ne apropie de ceea ce înseamnă principiul liberei circulații care guvernează Uniunea Europeană și în acest mod, România este mai aproape de a deveni membru Schengen în mod complet.

Calitatea de membru în Spațiul Schengen aprofundează sentimentul de apartenență la comunitatea europeană și astfel se construiește un viitor optimist pentru tineri.

Investiție din fonduri europene în afaceri pentru tineri

Pe lângă oportunitățile de studiu, tinerii antreprenori care încep să pună bazele unei afaceri, pot obține fonduri pentru diverse domenii de activitate.

În prezent, agricultura din România se bucură de sprijinul Uniunii Europene prin susținerea acordată de sumele alocate în cadrul inițiativei „Tânărul Fermier.”

În esență, programul reprezintă o veritabilă încurajare pentru tinerii care își doresc să activeze în agricultură, fiind oferite  granturi nerambursabile de până la 70.000 de euro pentru stimularea sectorului agricol.

Sume considerabile sunt acordate și prin programul Innotech Student, pentru tinerii care își doresc să înceapă activități în alte sectoare, cum ar fi în industrii creative sau de servicii.

Tinerii antreprenori, aflați la început de drum, atât din zonele urbane cât și rurale, se bucură de susținere în elaborarea planurilor proprii de afaceri prin finanțări în valoare de până la 100.000 euro, un punct de plecare care reprezintă un adevărat avânt în lumea business-ului.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare