sâmbătă, iulie 27, 2024
20.6 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Mihai Tudose îi ia locul Ramonei Chiriac pe listele Europarlamentare. Rareș Bogdan: „Eu nu voi mai susține un independent în fruntea listei de europarlamentare.”

Alianța PSD-PNL decide cine va deschide lista pentru alegerile Europarlamentare în urma retragerii fără explicații a Ramonei Chiriac.

„Femeia independentă” care îi va lua locul și va deschide pentru PSD-PNL este eurodeputatul Mihai Tudose. Această decizie a fost luată în urma acțiunilor Ramonei Chiriac de săptămâna trecută. Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România a refuzat să semneze adeziunea de partid pentru a putea candida la alegerile europarlamentare.

„Confirm că nu candidez la alegerile pentru Parlamentul European, din motive personale. Continui să susțin Europa în România și România în Europa”, a scris Ramona Chiriac pe platforma X.

alegeriCandidații au urcat câte o poziție

Ciucă a transmis că PSD și PNL nu mai au chef de astfel de situații, așa că lista va fi deschisă de un membru de partid. Tudose a ajuns cap de listă după ce liderii coaliției au decis ca fiecare candidat de pe lista comună a PSD-PNL să urce câte o poziție.

Retragerea Ramonei Chiriac de la alegerile Europarlamentare a părut să fie pe placul candidaților de pe lista PSD-PNL.

Imediat după ce anunțul a devenit public, Rareș Bogdan s-a autopropus să fie primul candidat, însă acest lucra nu a prins contur.

„Eu nu voi mai susține un independent în fruntea listei de europarlamentare. Cred că unul dintre cele două forte politice, fie că e PNL, fie că e PSD poate să îşi asume asta. Îl cunosc pe Mihai Tudose, am colaborat cu el foarte bine în Parlamentul European, pentru cauza României, ştiu ce pot să fac eu. Cred că dacă partidele noaste ne-au ales să fim deschizători de listă, unul din noi doi poate să preia foarte bine deschiderea listei”, a declarat, joi, Rareș Bogdan.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

219,941FaniÎmi place
7,198CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

Contractul lui George Simion și forța obligatorie a actului juridic civil: două planuri paralele?

Recent, a circulat în media contractul prin care George...

Operațiune DIICOT: Droguri ascunse în corespondența deținuților

În urma unei anchete desfășurate de procurorii DIICOT Pitești,...

Noi reglementări pentru organizarea alegerilor prezidențiale și parlamentare

În urma ședinței din 25 iulie, Guvernul a adoptat...

Date biometrice obligatorii pentru obținerea cetățeniei române

Guvernul României a luat ieri, 25 iulie, o decizie...

Costul libertății? 200 de lei. Medic arestat preventiv pentru luare de mită

Un caz de corupție în sistemul medical a fost...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Contractul lui George Simion și forța obligatorie a actului juridic civil: două planuri paralele?

Recent, a circulat în media contractul prin care George Simion își asumă promisiunile electorale ca veritabile obligații civile. Acesta, la doar câteva zile de la răspândire, a reușit să formeze cozi zeci de oameni...

Liviu Dragnea – Poate sau nu să candideze Liviu Dragnea, unul dintre cei mai controversați politicieni pe care i-a avut România?

Au apărut informații în media potrivit cărora, Liviu Dragnea ar putea candida inclusiv la alegerile prezidențiale din 2024. Se vehiculează faptul că Liviu Dragnea poate candida din nou în funcții publice, însă situația juridică a...

Ciolacu cere revizuirea OUG antidrog. Permisele vor fi înapoiate dacă analizele întârzie

Guvernul României urmează să adopte modificări în ceea ce privește Ordonanța de Urgență nr. 84/2024 privind siguranța rutieră. Este vorba despre testările pentru consumul de alcool și substanțe psihoactive, precum și sancțiunile asociate acestora....