luni, iunie 17, 2024

Mihai Tudose îi ia locul Ramonei Chiriac pe listele Europarlamentare. Rareș Bogdan: „Eu nu voi mai susține un independent în fruntea listei de europarlamentare.”

Alianța PSD-PNL decide cine va deschide lista pentru alegerile Europarlamentare în urma retragerii fără explicații a Ramonei Chiriac.

„Femeia independentă” care îi va lua locul și va deschide pentru PSD-PNL este eurodeputatul Mihai Tudose. Această decizie a fost luată în urma acțiunilor Ramonei Chiriac de săptămâna trecută. Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România a refuzat să semneze adeziunea de partid pentru a putea candida la alegerile europarlamentare.

„Confirm că nu candidez la alegerile pentru Parlamentul European, din motive personale. Continui să susțin Europa în România și România în Europa”, a scris Ramona Chiriac pe platforma X.

alegeriCandidații au urcat câte o poziție

Ciucă a transmis că PSD și PNL nu mai au chef de astfel de situații, așa că lista va fi deschisă de un membru de partid. Tudose a ajuns cap de listă după ce liderii coaliției au decis ca fiecare candidat de pe lista comună a PSD-PNL să urce câte o poziție.

Retragerea Ramonei Chiriac de la alegerile Europarlamentare a părut să fie pe placul candidaților de pe lista PSD-PNL.

Imediat după ce anunțul a devenit public, Rareș Bogdan s-a autopropus să fie primul candidat, însă acest lucra nu a prins contur.

„Eu nu voi mai susține un independent în fruntea listei de europarlamentare. Cred că unul dintre cele două forte politice, fie că e PNL, fie că e PSD poate să îşi asume asta. Îl cunosc pe Mihai Tudose, am colaborat cu el foarte bine în Parlamentul European, pentru cauza României, ştiu ce pot să fac eu. Cred că dacă partidele noaste ne-au ales să fim deschizători de listă, unul din noi doi poate să preia foarte bine deschiderea listei”, a declarat, joi, Rareș Bogdan.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare