marți, iunie 25, 2024

TikTok va semnala conținutul cu inteligență artificială

TikTok plănuiește să implementeze o nouă funcționalitate care va permite identificarea și etichetarea imaginilor și videoclipurilor create cu ajutorul inteligenței artificiale. Această etichetare va fi realizată printr-un marcaj digital numit „acreditare de conținut”. Acest lucru a fost comunicat de Reuter.

Cercetătorii exprimă îngrijorarea că acest conținut creat de inteligența artificială ar putea fi utilizat pentru a influența rezultatele alegerilor din Statele Unite în această toamnă. TikTok, deja implicată într-un efort comun cu alte 19 companii de tehnologie, a semnat un acord la începutul acestui an pentru a contracara această amenințare.

În prezent, compania marchează conținutul generat de IA produs cu instrumente interne ale aplicației. Ultima lor inițiativă vizează etichetarea conținutului video și a imaginilor generate în afara platformei.

”Avem, de asemenea, politici care interzic AI realistă care nu este etichetată, aşa că dacă pe platformă apare AI realistă (conţinut generat), atunci o vom elimina ca încălcare a regulilor comunităţii”, transmite Adam Presser, şeful pentru operaţiuni şi încredere şi siguranţă la TikTok, într-un interviu.

Tehnologia Content Credentials a fost dezvoltată sub coordonarea Coalition for Content Provenance and Authenticity, o organizație fondată de Adobe, Microsoft și alte companii, dar accesibilă și pentru alte entități. Aceasta a fost adoptată deja de creatorul ChatGPT, OpenAI. YouTube, parte a grupului Alphabet, care deține Google, și Meta Platforms, proprietarul Instagram și Facebook, au anunțat, de asemenea, intenția lor de a implementa acreditările de conținut.

Pentru ca acest sistem să funcționeze, atât creatorul instrumentului de inteligență artificială utilizat pentru generarea conținutului, cât și platforma de distribuție a conținutului trebuie să fie de acord să adopte acest standard recunoscut în industrie.

Atunci când cineva utilizează instrumentul Dall-E al OpenAI pentru a genera o imagine, OpenAI adaugă un filigran la imaginea rezultată și integrează date în fișierul respectiv care pot indica dacă imaginea a fost ulterior modificată. Dacă această imagine marcată este încărcată pe platforma TikTok, aceasta va fi automat etichetată ca fiind generată de inteligența artificială. TikTok, care este operată de compania chineză ByteDance, are în jur de 170 de milioane de utilizatori în Statele Unite, unde a fost recent adoptată o lege care cere ByteDance să vândă TikTok sau să se confrunte cu o interdicție.

TikTok și ByteDance au contestat legea în instanță, susținând că aceasta încalcă dreptul la liberă exprimare garantat de Primul Amendament al Constituției SUA.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare