sâmbătă, iulie 27, 2024
20.6 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Cum va arăta noul Start-Up Nation?

Pentru viitorul program de finanțare Start-Up Nation 2024, antreprenorii au de parcurs un drum în două etape. Înscrierile se vor face online, la fel  ca în edițiile trecute, pe o platformă gestionată de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS).

În comparație cu primele trei ediții ale programului de finanțare, Start-Up Nation 2024 aduce o schimbare majoră: înregistrarea în program este inițial destinată persoanelor fizice, nu firmelor.

Ce este Start-Up Nation?

Pentru cei care nu știu, Start-Up Nation România 2024 este o inițiativă guvernamentală menită să stimuleze crearea unor noi afaceri. Programul oferă fonduri nerambursabile pentru întreprinderile mici și mijlocii (I.M.M.) care doresc să-și transforme ideile în realitate.

În ce constau cele două etape ale programului?

  1. În prima etapă, care va fi lansată cel mai probabil în luna mai 2024, persoanele fizice se vor înscrie la cursuri de formare antreprenorială.

Prima etapă va fi lansată cel mai probabil în luna mai și reprezintă înscrierea persoanelor fizice care vor parcurge prima etapă, cea de formare antreprenorială. Ministerul va selecta furnizorii de formare acreditați,  furnizori care vor putea fi selectați de către beneficiari din platforma informatica la momentul înscrierii. Un detaliu important este că vom solicita și acreditare on-line a acestor cursuri pentru a asigura accesul cetățenilor romani care trăiesc în diaspora și care vor să aplice la acest program pentru a se reîntoarce acasă.

  1. Etapa a doua va avea loc probabil în septembrie 2024, cu depunerea planurilor de afaceri.

După această primă etapă, persoanele fizice care au absolvit cursul de formare vor putea depune, probabil din septembrie, planurile de afaceri, pentru obținerea unei finanțări de 250.000 lei.

O asemănare cu „România Start-Up Plus”

Așa cum arată Start-Up Nation 2024, seamănă mai degrabă cu un alt program de finanțare tip startup – România Start-Up Plus. În cadrul programului România Start-Up Plus, finanțat din fondurile europene din Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020, grupul-țintă, adică beneficiarii finali, era format din persoane fizice – viitori antreprenori care treceau prin cursuri de formare antreprenorială și profesională, primeau asistență în realizarea planului de afaceri și la final aplicau pentru finanțare. Firmele lor înființate făceau angajări, primind finanțare nerambursabilă.

Programul România Start-Up Plus era gestionat de administratori de granturi – ONG-uri, patronate, sindicate, universități etc. – care primeau fonduri europene de la Ministerul Fondurilor Europene pentru proiecte mari, iar ulterior aceste organizații decideau beneficiarii granturilor.

La primele 3 ediții ale programului Start-Up Nation s-au înscris în program întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri), nu direct antreprenorii ca persoane fizice. La ediția a doua, o parte din buget a provenit din fonduri europene, prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020.

Programul Start-Up Nation 2024 va fi finanțat cu 400 de milioane de euro, din cadrul programului Educație și Ocupare (PEO) 2021-2027.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

219,941FaniÎmi place
7,198CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

Contractul lui George Simion și forța obligatorie a actului juridic civil: două planuri paralele?

Recent, a circulat în media contractul prin care George...

Operațiune DIICOT: Droguri ascunse în corespondența deținuților

În urma unei anchete desfășurate de procurorii DIICOT Pitești,...

Noi reglementări pentru organizarea alegerilor prezidențiale și parlamentare

În urma ședinței din 25 iulie, Guvernul a adoptat...

Date biometrice obligatorii pentru obținerea cetățeniei române

Guvernul României a luat ieri, 25 iulie, o decizie...

Costul libertății? 200 de lei. Medic arestat preventiv pentru luare de mită

Un caz de corupție în sistemul medical a fost...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Noi fonduri în agricultura românească. AFIR lansează ghidul pentru modernizarea fermelor

Atenție, fermieri români! Oportunitatea anului în agricultură: Fonduri europene de până la 1,5 milioane de euro pentru dotarea fermelor! Veste extraordinară pentru fermierii români care visează să-și modernizeze exploatațiile agricole cu utilaje de ultimă generație!...

Micii fermieri, susținuți cu până la 20.000 euro prin „Rabla pentru tractoare”

În timpul ședinței de Guvern de joi, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că, în premieră, Executivul va finanța programul "Rabla pentru tractoare" prin intermediul Fondului pentru mediu. Acest program oferă micilor fermieri un sprijin financiar...

IMM PLUS: Premierul Ciolacu anunță necesitatea suplimentării bugetului

În cadrul ședinței de Guvern de joi, premierul Marcel Ciolacu a subliniat necesitatea suplimentării bugetului destinat programului IMM PLUS. Prim-ministrul a remarcat interesul crescut manifestat de IMM-uri față de acest program și a constatat...