sâmbătă, iulie 27, 2024
18 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Digitalizarea ONG-urilor cu și fără activitate economică prin PNRR

Apelul pentru digitalizarea sectorului organizațiilor neguvernamentale va fi deschis atât pentru ONG-urile care desfășoară activități economice, cât și pentru cele care nu au o astfel de activitate, potrivit informațiilor furnizate de fonduri-structurale.ro.

Conform Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), decizia de a include ambele tipuri de organizații neguvernamentale în apelul pentru digitalizare provine din lipsa de claritate în ceea ce privește eligibilitatea acestora în deciziile recente privind planul de redresare și reziliență al României.

Această decizie a fost luată în urma discuțiilor la nivelul Coordonatorului Național al PNRR, pentru a asigura o abordare echitabilă și cuprinzătoare în ceea ce privește participarea ONG-urilor în procesul de digitalizare.

„Decizia de punere în aplicare a Consiliului din 3 noiembrie 2021 de aprobare a evaluării planului de redresare şi reziliență al României modificată prin Decizia de punere în aplicare a Consiliului din 11 decembrie 2023, pentru Ținta 175 și Jalonul 176 nu sunt precizări clare legate de eligibilitatea ONG-urilor, dat fiind faptul că în sector activează două tipuri: ONG-uri care derulează activități economice și ONG-uri fără activitate economică, aspect discutat și la nivelul Coordonatorului Național al PNRR”, conform MIPE.

Potrivit datelor oficiale, s-a impus o separare a fondurilor pentru a echilibra cerințele ONG-urilor cu activități economice. Acest proces a inclus elaborarea și transmiterea unei scheme de ajutor de minimis dedicate acestor organizații către Consiliul Concurenței. A fost întocmit și un proiect de Ordin pentru aprobarea schemei și o analiză de oportunitate, pentru garantarea transparenței în ceea ce privește procesul de alocare a fondurilor.

Ce este ajutorul de minimis?

Ajutorul de minimis este definit ca fiind ajutorul acordat unei întreprinderi unice, fiind stabilit la un nivel la care să nu distorsioneze concurența sau comerțul la nivelul Uniunii Europene pe durata a trei ani consecutivi, conform informațiilor din Ghidul privind acordarea ajutoarelor de minimis elaborat de Consiliul Concurenței în anul 2017.

Aceste documente urmează să intre în procesul de avizare în adunarea Consiliului Concurenței care va avea loc în perioada 26-28 martie 2024, conform Ministerului pentru Investiții și Proiecte Europene (MIPE).

După ce schema va fi aprobată de către Consiliul Concurenței, MIPE va publica un ghid consolidat și o listă de întrebări și răspunsuri pe site-ul său oficial. În plus, conform estimărilor MIPE, ghidul specific care va detalia condițiile finale pentru granturile destinate digitalizării ONG-urilor și va anunța lansarea efectivă a apelului de proiecte este prevăzut să fie publicat în perioada 8-12 aprilie 2024.

Ghidul solicitantului a fost publicat la 16 ianuarie 2024 poate fi găsit pe fonduristructurale.ro.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

219,941FaniÎmi place
7,181CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

Contractul lui George Simion și forța obligatorie a actului juridic civil: două planuri paralele?

Recent, a circulat în media contractul prin care George...

Operațiune DIICOT: Droguri ascunse în corespondența deținuților

În urma unei anchete desfășurate de procurorii DIICOT Pitești,...

Noi reglementări pentru organizarea alegerilor prezidențiale și parlamentare

În urma ședinței din 25 iulie, Guvernul a adoptat...

Date biometrice obligatorii pentru obținerea cetățeniei române

Guvernul României a luat ieri, 25 iulie, o decizie...

Costul libertății? 200 de lei. Medic arestat preventiv pentru luare de mită

Un caz de corupție în sistemul medical a fost...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Noi fonduri în agricultura românească. AFIR lansează ghidul pentru modernizarea fermelor

Atenție, fermieri români! Oportunitatea anului în agricultură: Fonduri europene de până la 1,5 milioane de euro pentru dotarea fermelor! Veste extraordinară pentru fermierii români care visează să-și modernizeze exploatațiile agricole cu utilaje de ultimă generație!...

Micii fermieri, susținuți cu până la 20.000 euro prin „Rabla pentru tractoare”

În timpul ședinței de Guvern de joi, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că, în premieră, Executivul va finanța programul "Rabla pentru tractoare" prin intermediul Fondului pentru mediu. Acest program oferă micilor fermieri un sprijin financiar...

IMM PLUS: Premierul Ciolacu anunță necesitatea suplimentării bugetului

În cadrul ședinței de Guvern de joi, premierul Marcel Ciolacu a subliniat necesitatea suplimentării bugetului destinat programului IMM PLUS. Prim-ministrul a remarcat interesul crescut manifestat de IMM-uri față de acest program și a constatat...