sâmbătă, iulie 27, 2024
20.6 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Se lansează Start-Up Nation! Dar până atunci, aveți grijă de unde vă informați

Echipele tehnice ale Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) și Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) sunt angrenate în procesul de finalizare a cadrului legal necesar pentru lansarea programului Start-Up Nation (SUN) 2024. Această informație a fost comunicată oficial de către MEAT printr-un comunicat transmis de StartupCafe.ro.

Prin colaborarea celor două ministere, se urmărește ajustarea și îmbunătățirea programului Start-Up Nation pentru anul 2024.

Două noutăți ce ar putea să apară în programul Start-Up Nation (SUN) 2024:

  • Cursurile de pregătire antreprenorială ar putea deveni condiție de eligibilitate și vor fi integrate în cadrul schemei. Participarea la aceste cursuri ar putea fi obligatorie pentru cei care doresc să acceseze finanțarea oferită de program.
  • Valoarea alocației financiare nerambursabile ar putea ajunge la 250.000 lei per beneficiar IMM, acoperind cel mult 90% din valoarea cheltuielilor eligibile din cadrul proiectelor ce urmează a fi depuse. Această majorare a sumei maxime oferite în edițiile anterioare (de la 200.000 lei la 250.000 lei) arată dorința de sprijin pentru afacerile locale. Cu toate acestea, se impune o condiție, și anume, beneficiarii trebuie să creeze cel puțin două locuri de muncă pentru a putea accesa finanțarea maximă disponibilă.

Finanțările nerambursabile provin din fonduri europene și sunt estimate la aproximativ 400 de milioane de euro, fiind gestionate în cadrul Programului Educație și Ocupare (PEO) 2021-2027, conform Ministerului Economiei.

start-up nation
Foto: https://cepu.ro/wp-content/uploads/2022/04/start-up-nation.jpeg

„În prezent echipele tehnice MEAT – MIPE perfectează cadrul legal necesar lansării acestui program pentru stimularea antreprenoriatului românesc și crearea de noi locuri de muncă, cu accent pe educație și training”, potrivit MEAT.

În contextul în care mulți consultanți au început să solicite plăți avansate pentru pregătirea proiectelor destinate viitorului program de ajutoare, Ministerul Economiei declară că acest program se află încă în stadiul de pregătire.

Orice informații oficiale legate de consultarea publică a proiectului, adoptarea legislației corespunzătoare și deschiderea perioadei de înscriere vor fi comunicate exclusiv de către Ministerul Economiei și vor fi publicate pe site-urile oficiale și pe canalele de social media ale instituției precum subliniază Ministerul Economiei: „programul se află încă în etapa de pregătire, iar orice informații oficiale despre punerea acestui proiect în consultare publică, adoptarea cadrului legislativ aferent și deschiderea perioadei de înscriere vor fi comunicate exclusiv de MEAT și vor fi publicate pe site-urile oficiale https://economie.gov.ro/și https://www.imm.gov.ro/, precum și pe canalele Social Media ale instituției”.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

219,941FaniÎmi place
7,198CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

Contractul lui George Simion și forța obligatorie a actului juridic civil: două planuri paralele?

Recent, a circulat în media contractul prin care George...

Operațiune DIICOT: Droguri ascunse în corespondența deținuților

În urma unei anchete desfășurate de procurorii DIICOT Pitești,...

Noi reglementări pentru organizarea alegerilor prezidențiale și parlamentare

În urma ședinței din 25 iulie, Guvernul a adoptat...

Date biometrice obligatorii pentru obținerea cetățeniei române

Guvernul României a luat ieri, 25 iulie, o decizie...

Costul libertății? 200 de lei. Medic arestat preventiv pentru luare de mită

Un caz de corupție în sistemul medical a fost...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Noi fonduri în agricultura românească. AFIR lansează ghidul pentru modernizarea fermelor

Atenție, fermieri români! Oportunitatea anului în agricultură: Fonduri europene de până la 1,5 milioane de euro pentru dotarea fermelor! Veste extraordinară pentru fermierii români care visează să-și modernizeze exploatațiile agricole cu utilaje de ultimă generație!...

Micii fermieri, susținuți cu până la 20.000 euro prin „Rabla pentru tractoare”

În timpul ședinței de Guvern de joi, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că, în premieră, Executivul va finanța programul "Rabla pentru tractoare" prin intermediul Fondului pentru mediu. Acest program oferă micilor fermieri un sprijin financiar...

IMM PLUS: Premierul Ciolacu anunță necesitatea suplimentării bugetului

În cadrul ședinței de Guvern de joi, premierul Marcel Ciolacu a subliniat necesitatea suplimentării bugetului destinat programului IMM PLUS. Prim-ministrul a remarcat interesul crescut manifestat de IMM-uri față de acest program și a constatat...