luni, iunie 17, 2024

Se lansează Start-Up Nation! Dar până atunci, aveți grijă de unde vă informați

Echipele tehnice ale Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) și Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) sunt angrenate în procesul de finalizare a cadrului legal necesar pentru lansarea programului Start-Up Nation (SUN) 2024. Această informație a fost comunicată oficial de către MEAT printr-un comunicat transmis de StartupCafe.ro.

Prin colaborarea celor două ministere, se urmărește ajustarea și îmbunătățirea programului Start-Up Nation pentru anul 2024.

Două noutăți ce ar putea să apară în programul Start-Up Nation (SUN) 2024:

  • Cursurile de pregătire antreprenorială ar putea deveni condiție de eligibilitate și vor fi integrate în cadrul schemei. Participarea la aceste cursuri ar putea fi obligatorie pentru cei care doresc să acceseze finanțarea oferită de program.
  • Valoarea alocației financiare nerambursabile ar putea ajunge la 250.000 lei per beneficiar IMM, acoperind cel mult 90% din valoarea cheltuielilor eligibile din cadrul proiectelor ce urmează a fi depuse. Această majorare a sumei maxime oferite în edițiile anterioare (de la 200.000 lei la 250.000 lei) arată dorința de sprijin pentru afacerile locale. Cu toate acestea, se impune o condiție, și anume, beneficiarii trebuie să creeze cel puțin două locuri de muncă pentru a putea accesa finanțarea maximă disponibilă.

Finanțările nerambursabile provin din fonduri europene și sunt estimate la aproximativ 400 de milioane de euro, fiind gestionate în cadrul Programului Educație și Ocupare (PEO) 2021-2027, conform Ministerului Economiei.

start-up nation
Foto: https://cepu.ro/wp-content/uploads/2022/04/start-up-nation.jpeg

„În prezent echipele tehnice MEAT – MIPE perfectează cadrul legal necesar lansării acestui program pentru stimularea antreprenoriatului românesc și crearea de noi locuri de muncă, cu accent pe educație și training”, potrivit MEAT.

În contextul în care mulți consultanți au început să solicite plăți avansate pentru pregătirea proiectelor destinate viitorului program de ajutoare, Ministerul Economiei declară că acest program se află încă în stadiul de pregătire.

Orice informații oficiale legate de consultarea publică a proiectului, adoptarea legislației corespunzătoare și deschiderea perioadei de înscriere vor fi comunicate exclusiv de către Ministerul Economiei și vor fi publicate pe site-urile oficiale și pe canalele de social media ale instituției precum subliniază Ministerul Economiei: „programul se află încă în etapa de pregătire, iar orice informații oficiale despre punerea acestui proiect în consultare publică, adoptarea cadrului legislativ aferent și deschiderea perioadei de înscriere vor fi comunicate exclusiv de MEAT și vor fi publicate pe site-urile oficiale https://economie.gov.ro/și https://www.imm.gov.ro/, precum și pe canalele Social Media ale instituției”.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare