sâmbătă, iulie 27, 2024
25.5 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Cum se schimbă legile pentru turismul românesc?

Se propune stoparea demolării caselor de vacanță ilegale pe terenuri private! Stațiunile, rezervațiile naturale și zonele protejate ar putea fi scutite de amenințarea demolării, potrivit unei noi propuneri legislative.

O ordonanță legislativă care urmează să fie discutată în cadrul ședinței plenului Camerei Deputaților vizează posibilitatea restricționării demolării construcțiilor ilegale cu scop turistic, edificate pe terenuri private situate în stațiuni, rezervații naturale și zone protejate.

PSD și PNL propun să fie interzisă demolarea construcțiilor ilegale cu scop turistic construite pe terenuri private în stațiuni turistice, zone cu construcții protejate, zone de protecție a monumentelor istorice și rezervații naturale. Aceeași protecție ar urma să fie extinsă și asupra construcțiilor turistice și a celor situate într-o rază de 200 de metri de la linia de coastă în stațiunile turistice și localitățile de pe litoralul Mării Negre.

USR afirmă că în prezent toate structurile cu scop turistic din regiunile cu potențial turistic, stațiunile turistice, zonele cu construcții protejate, zonele de conservare a monumentelor istorice, rezervațiile naturale și alte zone similare, precum și structurile cu destinație turistică și cele construite într-o zonă de 200 de metri de la linia de coastă în stațiunile turistice și localitățile de pe litoralul Mării Negre, care sunt ridicate fără autorizație de construcție sau cu încălcarea acesteia, fie pe terenuri private, fie pe cele deținute de sectorul public, fie că sunt finalizate sau în curs de execuție, sunt supuse demontării.

USR subliniază că versiunea propusă pentru dezbatere precizează că numai structurile situate pe terenuri care sunt parte din domeniul public sau privat al statului pot fi demolate în cazul în care sunt considerate ilegale:

”Prin derogare de la prevederile art. 28, art.31 şi 32 din Legea nr.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, toate construcţiile cu destinaţie turistică din zonele cu potenţial turistic, staţiunile turistice, zonele construite protejate, zonele de protecţie a monumentelor istorice, rezervaţiile naturale şi alte asemenea, precum şi construcţiile cu destinaţie turistică şi construcţiile realizate în limita a 200 de metri de la linia de coastă, din staţiunile turistice şi din localităţile aflate pe litoralul Mării Negre, executate fără autorizaţie de construire sau cu nerespectarea prevederilor acesteia, aflate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului, finalizate sau în curs de execuţie, se desfiinţează”.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

219,941FaniÎmi place
7,198CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

Contractul lui George Simion și forța obligatorie a actului juridic civil: două planuri paralele?

Recent, a circulat în media contractul prin care George...

Operațiune DIICOT: Droguri ascunse în corespondența deținuților

În urma unei anchete desfășurate de procurorii DIICOT Pitești,...

Noi reglementări pentru organizarea alegerilor prezidențiale și parlamentare

În urma ședinței din 25 iulie, Guvernul a adoptat...

Date biometrice obligatorii pentru obținerea cetățeniei române

Guvernul României a luat ieri, 25 iulie, o decizie...

Costul libertății? 200 de lei. Medic arestat preventiv pentru luare de mită

Un caz de corupție în sistemul medical a fost...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

OMS: Acord pentru o nouă categorie de „Urgență pandemică”

După o perioadă de doi ani de negocieri, statele membre ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) au ajuns la un consens provizoriu privind actualizarea reglementărilor obligatorii din domeniul sănătății, prin introducerea unei noi categorii,...

Nicolae Ciucă: Salariul minim crește, iar punctul de amendă va rămâne neschimbat.

Potrivit declarațiilor făcute vineri de președintele Senatului și liderul PNL, Nicolae Ciucă, Guvernul va aproba în cursul săptămânii viitoare atât creșterea salariului minim, cât și menținerea punctului de amendă la valoarea actuală a salariului...

Se extinde campania de recrutare în armată

Ministerul Apărării Naționale continuă să recruteze soldați și gradați profesioniști, având disponibile peste 3.800 de posturi vacante. Aceste poziții sunt distribuite în 32 de județe din întreaga țară, precum și în municipiul București. Campania de...