sâmbătă, iunie 22, 2024

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, ceea ce înseamnă că românii încă vor putea beneficia de reduceri la plățile facturilor de energie electrică sau termică.

Această măsură este una dintre cele mai importante inițiative sociale finanțate anul trecut din fonduri europene și cuprinde  2,8 milioane de locuințe din România.

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat importanța acestei decizii înaintea ședinței de guvern, menționând că aproximativ 1,1 milioane de beneficiari mai au bani disponibili pe cardurile destinate acestor plăți. Prin prelungirea valabilității cardurilor, se asigură că măsura de sprijin pentru plata facturilor nu este risipită.

”Prelungim valabilitatea cardurilor de energie, până la 31 mai 2024. Este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe.

Pentru că 1,1 milioane beneficiari încă mai au bani pe carduri, era vital să luăm această decizie pentru ca măsura de ajutor pentru facturi să nu se risipească”, a anunțat ministrul Marcel Boloș, joi, printr-o postare pe Facebook.

Prelungirea termenului până la 31 mai

Termenul limită pentru utilizarea cardurilor de energie a fost extins de la data de 31 martie 2024 la data de 31 mai 2024. Această prelungire permite beneficiarilor să utilizeze cardurile pentru achitarea atât a facturilor curente, cât și a celor restante, exclusiv pentru consumul de energie la adresa de domiciliu.

Beneficiarii români au posibilitatea să efectueze mai multe plăți către diferiți furnizori până când suma disponibilă pe card este epuizată.

Această decizie vine în sprijinul familiilor cu dificultăți financiare, asigurându-le un plus de timp și flexibilitate în gestionarea cheltuielilor legate de energia electrică.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare