vineri, iunie 14, 2024

Zeci de mii de vehicule Dacia rechemate în service

Dacia recheamă în service mii de mașini. Ce probleme s-au depistat și care sunt modelele vizate?

În această primăvară, Dacia vine cu vești ce nu sunt tocmai îmbucurătoare pentru clienții săi, atât din țară, cât și de peste hotare. A fost demarată o campanie de rechemare în service pentru mii de mașini, inclusiv cele comercializate în afara țării. Această acțiune vine în contextul identificării unor probleme la două dintre modelele sale populare.

Dacia recheamă Sandero, Jogger și Logan: probleme la cutia de viteze

Dacia Sandero
Foto: serus-dacia.ro

Dacia a anunțat că modelele sale, Sandero și Jogger, se confruntă cu anumite probleme la cutia de viteze manuală. Ca urmare, compania a luat decizia de a iniția o campanie de rechemare în service pentru aceste două modele. Mai mult, în piețele în care este prezent și modelul Logan, acesta va fi, de asemenea, inclus în această campanie.

Potrivit informațiilor furnizate, problema identificată este legată de sistemul de injecție controlat de computerul de bord al vehiculelor. Prin urmare, rechemarea în service va implica reprogramarea acestui computer de bord pentru a remedia situația.

Se pare că Dacia a identificat o problemă legată de computerul de bord al anumitor modele, care ar putea cauza dificultăți la schimbarea treptelor de viteză pentru unii șoferi. Această problemă este atribuită unui cuplu insuficient deplasat către transmisie, conform informațiilor furnizate de Profit.ro.

Producătorul de autoturisme a decis din proprie inițiativă să demareze această campanie. Se subliniază că această acțiune este considerată o măsură de siguranță din partea producătorului auto și că nu a fost inclusă în sistemul european de alerte.

Actualizări de software pentru zeci de mii de mașini

Dacia a confirmat lansarea campaniei de rechemare în service, numită EEB3, pentru remedierea unei probleme identificate la anumite modele. Până în prezent, mai mulți proprietari au fost deja notificați să-și aducă mașinile în service pentru o actualizare de software, iar compania asigură că operațiunea va fi efectuată rapid.

Conform informațiilor, un număr semnificativ de vehicule Dacia din Europa trebuie să fie aduse în service în cadrul acestei campanii, cu aproape 20.000 de mașini raportate doar în Franța. Proprietarii modelelor Sandero 3 și Jogger, și posibil Logan, fabricate în ultimii trei ani la Mioveni și Tanger și echipate cu cutie manuală, vor primi notificări pentru a se prezenta într-un service autorizat Dacia pentru verificări.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare