luni, iunie 17, 2024

Reziliere Contract Orange

Rezilierea este o modalitate de încetare a contractelor în care părțile își execută prestațiile în mod continuu sau repetat (așa cum se întâmplă în cazul serviciilor de telefonie mobilă), astfel încât rezilierea va produce efecte pentru viitor. Rezilierea, în sens juridic, este o modalitate de încetare a contractului ce are la bază motive ce ţin de neexecutarea contractului de către una dintre părţi. 

Cum poți rezilia un contract Orange?

În general, toate informațiile despre modificarea sau încetarea (rezilierea) contractelor de furnizare de servicii de telefonie sunt prevăzute în contractul încheiat între client și furnizor. Astfel, atât modul în care aceste contracte încetează sau se modifică, precum și calculul și modul de plată al eventualelor penalități ce pot surveni sunt reglementate prin clauzele contractuale încă de la încheierea contractului.

De asemenea, furnizorii de servicii de telefonie mobilă sunt obligați prin Decizia ANCOM nr. 158/2015 să publice anumite informații pentru a le face accesibile clienților, precum datele de contact (număr de telefon, e-mail, site), detalii cu privire la procedurile de încetare sau modificare a contractelor și formulare-tip pentru anumite operațiuni, inclusiv modelul de cerere de reziliere a contractelor. Așadar, consultarea site-ului oficial al furnizorului ar trebui să răspundă la aceste întrebări conform reglementărilor actuale. Dacă compania nu respectă aceste prevederi, ANCOM (Autoritatea Națională pentru Administrarea și Reglementarea în Comunicații) poate lua măsurile necesare în această privință.

De principiu, pentru demararea procedurii de reziliere a contractului, beneficiarul serviciilor ar trebui să înștiințeze furnizorul de intenția sa printr-o cerere cu 30 de zile înainte de data efectivă la care urmează să înceteze contractul.

ANCOM recomandă ca această cerere să fie făcută fie în scris și comunicată prin poștă, fie personal la unul dintre punctele de lucru. În acest din urmă caz, utilizatorul este încurajat să ceară un număr de înregistrare pentru cererea sa. În acest fel, în cazul în care furnizorul nu soluționează sau întârzie să soluționeze cererea, utilizatorul are dovada acesteia de care se va putea folosi în situația în care va dori să apeleze la autoritățile competente pentru a rezolva problema. 

Dacă furnizorul de servicii de telefonie nu respectă prevederile din contract, utilizatorii se pot adresa ANCOM cu o contestație spre a le putea fi soluționată cererea de reziliere. 

Reziliere contract Orange înainte de termen

Rezilierea contractului înainte de termen presupune aceeași procedură precum cea descrisă anterior. În acest sens, clientul trebuie să notifice serviciul de telefonie cu o cerere prin care să ceară rezilierea contractului. Ca efect al soluționării cererii, contractul va înceta la prima dată de facturare după cele 30 de zile. Spre exemplu, dacă următoarea dată de facturare este 14 mai 2024, cererea trebuie trimisă până cel târziu în data de 14 aprilie 2024. 

Diferența în situația încetării anticipate este că, în funcție de prevederile contractului, este posibil ca beneficiarul serviciilor de telefonie care dorește să rezilieze contractul înainte de termen să fie obligat la plata unor penalități. În general, aceste penalități se calculează în funcție de perioada de plată care ar mai fi rămas din contract.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare