luni, iunie 17, 2024

Serviciul de cazier judiciar online a înregistrat peste 345.000 de utilizatori în ultimul an

Peste 345.000 de caziere judiciare eliberate online la un an de la digitalizarea acestui serviciu.

De la data de 1 februarie 2023, persoanele au avut posibilitatea de a obține eliberarea cazierelor judiciare online, ca rezultat a unui proces de digitalizare realizat de Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, mai exact, prin interconectarea a două platforme (portalul hub.mai.gov.ro și ghiseul.ro).

La un an distanță, la data de 2 februarie 2024, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, printr-un comunicat de presă, anunță că peste 345.000 de români și-au descărcat gratuit cazierul judiciar.

Cazier Judiciar online

Bogdan Ivan, ministrul Digitalizării: „345.000 de caziere eliberare gratuit, online, înseamnă tot atâtea ore economisite pentru români. La fel ca în cazul Ghișeul.ro, vedem o cerere tot mai mare pentru serviciile publice digitale: doar în luna ianuarie au fost înregistrate 50.000 de descărcări online ale cazierului. Prin interconectarea sistemelor informatice ale administrației, creștem numărul serviciilor publice digitale și aducem statul la un click distanță – de oriunde, oricând”.

Certificatele de cazier judiciar eliberate în formă electronică sunt semnate cu semnătură electronică calificată și sunt asimilate înscrisurilor autentice.

În prima lună a anului 2024, Ghișeul.ro a procesat peste 740.000 de tranzacții, cu o valoare totală de 280 de milioane lei. Numărul tranzacțiilor este cu aproape 15% mai mare decât cele înregistrate în luna ianuarie a anului 2023.

Tot în ianuarie 2024, peste 86.000 de români și-au făcut cont în Ghișeul.ro, iar platforma a fost interconectată cu 25 de noi instituții din administrația centrală și locală.

Până la 31 martie 2024, utilizatorii Ghișeul.ro beneficiază de o reducere de până la 10% la plata integrală a taxelor și impozitelor locale pentru anul 2024.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare