sâmbătă, iulie 27, 2024
20.6 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Serviciul de cazier judiciar online a înregistrat peste 345.000 de utilizatori în ultimul an

Peste 345.000 de caziere judiciare eliberate online la un an de la digitalizarea acestui serviciu.

De la data de 1 februarie 2023, persoanele au avut posibilitatea de a obține eliberarea cazierelor judiciare online, ca rezultat a unui proces de digitalizare realizat de Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, mai exact, prin interconectarea a două platforme (portalul hub.mai.gov.ro și ghiseul.ro).

La un an distanță, la data de 2 februarie 2024, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, printr-un comunicat de presă, anunță că peste 345.000 de români și-au descărcat gratuit cazierul judiciar.

Cazier Judiciar online

Bogdan Ivan, ministrul Digitalizării: „345.000 de caziere eliberare gratuit, online, înseamnă tot atâtea ore economisite pentru români. La fel ca în cazul Ghișeul.ro, vedem o cerere tot mai mare pentru serviciile publice digitale: doar în luna ianuarie au fost înregistrate 50.000 de descărcări online ale cazierului. Prin interconectarea sistemelor informatice ale administrației, creștem numărul serviciilor publice digitale și aducem statul la un click distanță – de oriunde, oricând”.

Certificatele de cazier judiciar eliberate în formă electronică sunt semnate cu semnătură electronică calificată și sunt asimilate înscrisurilor autentice.

În prima lună a anului 2024, Ghișeul.ro a procesat peste 740.000 de tranzacții, cu o valoare totală de 280 de milioane lei. Numărul tranzacțiilor este cu aproape 15% mai mare decât cele înregistrate în luna ianuarie a anului 2023.

Tot în ianuarie 2024, peste 86.000 de români și-au făcut cont în Ghișeul.ro, iar platforma a fost interconectată cu 25 de noi instituții din administrația centrală și locală.

Până la 31 martie 2024, utilizatorii Ghișeul.ro beneficiază de o reducere de până la 10% la plata integrală a taxelor și impozitelor locale pentru anul 2024.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

219,941FaniÎmi place
7,198CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

Contractul lui George Simion și forța obligatorie a actului juridic civil: două planuri paralele?

Recent, a circulat în media contractul prin care George...

Operațiune DIICOT: Droguri ascunse în corespondența deținuților

În urma unei anchete desfășurate de procurorii DIICOT Pitești,...

Noi reglementări pentru organizarea alegerilor prezidențiale și parlamentare

În urma ședinței din 25 iulie, Guvernul a adoptat...

Date biometrice obligatorii pentru obținerea cetățeniei române

Guvernul României a luat ieri, 25 iulie, o decizie...

Costul libertății? 200 de lei. Medic arestat preventiv pentru luare de mită

Un caz de corupție în sistemul medical a fost...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Digitalizarea sistemului fiscal românesc. A fost publicat formularul standard pentru RO e-TVA

Sistemul RO e-TVA a fost implementat de Ministerul Finanțelor și va deveni obligatoriu începând cu 1 august 2024. Acest nou sistem de raportare a taxei pe valoare adăugată are ca scop integrarea informațiilor din multiple...

Taxa pe lux și codul de identificare pentru achizițiile online – Complicațiile fiscale ale luxului.

Recent, achiziționarea produselor de lux a devenit subiectul unei atenții sporite din partea autorităților fiscale. Astfel, în încercarea de a alinia practicile fiscale la standardele internaționale și de a maximiza colectarea veniturilor, au pus...

Titularizare. Noul sistem digital de corectare a lucrărilor

În prezent, sistemul educațional românesc traversează o perioadă de transformare, marcată de digitalizarea etapei de evaluare și de un interes crescut pentru cariera didactică. Mai exact, s-a implementat corectarea digitală a lucrărilor în...