vineri, iulie 19, 2024
23 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Peste 1.600 de noi companii au fost înregistrate în primele trei luni ale anului 2024

În primele trei luni din 2024, în România au fost înființate un total de 1.675 de societăți cu capital străin, înregistrând o scădere de 7,4% față de aceeași perioadă a anului precedent în 2023, conform informațiilor furnizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC).

În primele trei luni ale anului 2024, cele 1.675 de societăți noi au înregistrat un capital social subscris total de peste 10,228 milioane de dolari, evidențiind o creștere de 48,4% față de capitalul subscris al firmelor înmatriculate în aceeași perioadă a anului precedent, 2023, care a fost de 6,891 milioane de dolari.

În luna martie 2024, au fost înființate 591 de societăți cu participare străină, în scădere cu 5,7% față de aceeași lună din 2023. Aceste societăți au înregistrat un capital subscris de 4,36 milioane de lei, în creștere semnificativă de 228,26%. Domeniile cu cele mai multe înmatriculări au fost comerțul cu ridicata și amănuntul, repararea auto și moto (29,1% din total), activități profesionale, administrative, științifice și tehnice (21,66% din total) și transport, depozitare și comunicații (16,58%).

La sfârșitul lunii martie 2024, în România existau 252.901 de societăți cu participare străină la capitalul social, cu o valoare a capitalului subscris de peste 70,256 miliarde de dolari. Italia a avut cel mai mare număr de societăți cu participare străină, respectiv 52.981 (cu un capital subscris de 3,361 miliarde de dolari), în timp ce firmele olandeze au avut cea mai mare valoare a capitalului social, respectiv 13,063 miliarde de dolari, în 6.134 de firme.

 

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

212,821FaniÎmi place
6,079CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

POS obligatoriu 2024 PFA. Proiect de lege

Un nou proiect de lege elaborat recent de Ministerul...

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

OMS: Acord pentru o nouă categorie de „Urgență pandemică”

După o perioadă de doi ani de negocieri, statele membre ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) au ajuns la un consens provizoriu privind actualizarea reglementărilor obligatorii din domeniul sănătății, prin introducerea unei noi categorii,...

Nicolae Ciucă: Salariul minim crește, iar punctul de amendă va rămâne neschimbat.

Potrivit declarațiilor făcute vineri de președintele Senatului și liderul PNL, Nicolae Ciucă, Guvernul va aproba în cursul săptămânii viitoare atât creșterea salariului minim, cât și menținerea punctului de amendă la valoarea actuală a salariului...

Se extinde campania de recrutare în armată

Ministerul Apărării Naționale continuă să recruteze soldați și gradați profesioniști, având disponibile peste 3.800 de posturi vacante. Aceste poziții sunt distribuite în 32 de județe din întreaga țară, precum și în municipiul București. Campania de...