sâmbătă, iunie 22, 2024

YouTube introduce marcarea conținutului creat prin intermediul inteligenței artificiale

Printr-un anunț publicat pe blogul oficial al platformei, YouTube anunță introducerea marcării conținutului creat prin intermediul inteligenței artificiale.

Pe scurt, se implementează o funcție de marcare, în Creator Studio, pentru clipurile video care includ conținut generat cu ajutorul inteligenței artificiale. Totuși, marcarea nu este obligatorie în cazul în care conținutul este în mod evident unul animat sau nerealist, care conține modificări de culoare și efecte speciale sau care este produsul unui program de AI generativ.

Această măsură se referă în special la conținutul care poate cu ușurință să inducă în eroare publicul cu privire la anumite persoane sau care generează impresia petrecerii unor evenimente reale, mai exact, clipurile produse în baza fenomenului tehnologic DeepFake.

Fenomenul DeepFake a cunoscut o creștere considerabilă în ultima perioadă, aspect ce creează un risc pentru societate, mai ales în contextul în care, imaginile pe cât sunt de ușor de trucat, pe atât sunt de convingătoare.

youtube

Chiar și în situația în care autorii nu marchează conținutul ca fiind generat prin inteligență artificială, Youtube va adăuga o astfel de etichetă, mai ales atunci când acesta are un potențial major de a deruta sau induce în eroare publicul.

Astfel, precum anunță platforma Youtube, aceasta intenționează să colaboreze activ în cadrul industriei pentru amplificarea transparenței conținutului digital. Mai mult, anunță că în viitor, vor fi implementate măsuri pentru îndepărtarea conținutului AI la cererea persoanelor prejudiciate de un astfel de clip video.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare