vineri, iulie 19, 2024
23 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Cine este obligat să poarte centura de siguranță?

Sistemele de siguranță din autovehicule au apărut din nevoia de a proteja viața conducătorului auto și a pasagerilor în fața pericolelor pe care traficul rutier le presupune. Centura de siguranță este unul dintre aceste sisteme de siguranță prezente într-un automobil. 

Aceasta previne contactul violent cu parbrizul în momentul impactului, anulează riscul de a fi proiectat în afara vehiculului la impact, menține ocupantul în poziție, reducând astfel riscul de a provoca leziuni altor pasageri prin coliziune secundară, diminuează semnificativ probabilitatea unor traumatisme la nivelul coloanei vertebrale și acționează în sinergie cu sistemul de airbag-uri.

Un studiu desfășurat la nivel european a evidențiat faptul că absența utilizării centurii de siguranță reprezintă al doilea factor major de mortalitate în accidentele rutiere, imediat după excesul de viteză. 

Centură de siguranță

Cine este obligat să poarte centura de siguranță?

Legislația în vigoare în România prevede la art. 36, alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice (Codul rutier) obligativitatea utilizării centurii de siguranță: ”Conducătorii de autovehicule şi tractoare agricole sau forestiere şi persoanele care ocupă locuri prevăzute prin construcţie cu centuri sau dispozitive de siguranţă omologate trebuie să le poarte în timpul circulaţiei pe drumurile publice, cu excepţia cazurilor prevăzute în regulament.” În plus, conducătorii auto au obligația de a informa pasagerii cu privire la această obligație, fapt prevăzut la alin. (11) al aceluiași articol: ”Conducătorii de autovehicule având locuri prevăzute prin construcţie cu centuri de siguranţă trebuie să informeze pasagerii cu privire la obligaţia legală de a le purta în timpul circulaţiei pe drumurile publice.” 

Nerespectarea acestor obligații atrage sancțiuni contravenționale, prevăzute la art. 99 și art. 108 din OUG nr. 195/2002. Așadar, se pot aplica amenzi care fac parte din clasa I de sancțiuni.

Alte situații particulare sunt menționate tot în art. 36 și anume:

  • minorii cu o înălțime sub 150 cm ”pot fi transportaţi în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă doar dacă ocupă, pe timpul transportului, orice alt loc decât cel de pe scaunul din faţă”;
  • ”este interzis să transporte copii în vârstă de până la 3 ani în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă, cu excepţia celor destinate transportului public de persoane, precum şi a taxiurilor dacă în acestea din urmă ocupă orice alt loc decât cel de pe scaunul din faţă, în condiţiile prevăzute în regulament”.

Așadar, este interzis transportul acestora pe scaunul din față, chiar și în brațele unui adult, iar pentru copiii sub 3 ani sunt obligatorii dispozitive de siguranță omologate.

Chiar dacă OUG nr. 195/2002 prevede obligativitatea generală a purtării centurii de siguranță, există și o serie de excepții limitativ prevăzute de lege. Art. 97, alin. (4) cuprinde excepțiile de la obligativitatea de a purta centură de siguranță: 

  • ”conducătorii de autoturisme pe timpul executării manevrei de mers înapoi sau care staţionează;
  • femeile în stare vizibilă de graviditate;
  • conducătorii de autoturisme care execută servicii de transport public de persoane, în regim de taxi, când transportă pasageri;
  • persoanele care au certificat medical în care să fie menţionată afecţiunea care contraindică purtarea centurii de siguranţă;
  • instructorii auto, pe timpul pregătirii practice a persoanelor care învaţă să conducă un autovehicul pe drumurile publice sau examinatorul din cadrul autorităţii competente în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere.”

Așadar, persoanele care aleg să nu folosească centură de siguranță, din diferite motive, trebuie să își asume că se supun voluntar riscurilor ce pot apărea în cazul unei coliziuni în trafic.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

212,821FaniÎmi place
6,079CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

POS obligatoriu 2024 PFA. Proiect de lege

Un nou proiect de lege elaborat recent de Ministerul...

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

Cât timp durează o executare silită?

Procedura de executare silită? Executarea silită este o procedură reglementată de Codul de procedură civilă prin care debitorul care nu a îndeplinit la timp obligațiile sale față de creditor și este forțat (silit) să achite...

Cine moștenește casa părintească?

Moștenirea casei părintești este un subiect de mare interes și importanță în dreptul succesoral românesc. Transmiterea patrimoniului de la defunct la moștenitori se supune unor reguli stricte, prevăzute în Codul civil. Aplicarea corectă a...

Se poate construi fără PUZ?

Planul Urbanistic Zonal (PUZ) este un document esențial pentru planificarea și reglementarea dezvoltării teritoriale în România. Deși PUZ-ul este obligatoriu în multe cazuri, există situații specifice în care construcțiile pot fi realizate fără acest...