sâmbătă, iunie 22, 2024

România livrează electricitate Ucrainei în urma atacurilor rusești

La solicitarea Ucrainei, România, împreună cu Polonia și Slovacia, a furnizat energie electrică de urgență duminică, iar acest sprijin a fost oferit și sâmbătă, conform rapoartelor din presa ucraineană, transmise de News.ro.

Sâmbătă, necesarul de energie al consumatorilor ucraineni a fost satisfăcut prin utilizarea producției interne, importurilor comerciale și a asistenței de urgență din partea rețelelor electrice din Polonia, România și Slovacia, conform declarației Ministerului Energiei de la Kiev, publicată în Ukrainskaia Pravda. Livrările de urgență au reprezentat mai puțin de 3% din consumul zilnic de energie electrică, conform comunicatului.

La solicitarea Ucrainei, duminică, 12 mai, a fost deja furnizată energie electrică de urgență din Polonia, România și Slovacia.

Duminică, la cererea Poloniei, Ucraina va oferi asistență de urgență pentru a absorbi surplusul de electricitate din rețeaua electrică a acestei țări.

În contextul pagubelor provocate de bombardamentele rusești asupra rețelei electrice din Ucraina, Ministerul Energiei îndeamnă consumatorii să reducă utilizarea echipamentelor cu consum mare de energie în orele de vârf, în special în intervalul orar 17:00 – 22:00. Sectorul industrial este încurajat să revizuiască procesele de producție pentru a diminua solicitarea asupra rețelei electrice și să apeleze la importuri în măsura în care este posibil, cu scopul de a preveni întreruperile și de a întări rezistența rețelei.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare