duminică, iunie 30, 2024

58 de percheziții domiciliare, în Brașov, într-un dosar de fraudă prin SMS.

Link comunicat : https://www.politiaromana.ro/ro/stiri/perchezitii-domiciliare-la-persoane-banuite-de-inselaciune-si-operatiuni-financiare-frauduloase-smishing

Conform unui comunicat de presă emis de Poliția Română, în Brașov, s-au desfășurat 58 de percheziții domiciliare într-un caz complex de înșelăciune și fraudă, prin care suspecții au utilizat o tehnică cunoscută sub numele de smishing.

Autoritățile au dezvăluit mecanismul sofisticat prin care infractorii și-au derulat activitatea ilicită. Aceștia au diseminat mesaje text elaborate, inducând în eroare victimele cu privire la existența unor tranzacții fictive în așteptare în conturile lor bancare. Comunicarea frauduloasă îi direcționa pe cei vizați să contacteze un număr de telefon fals, aparent asociat instituției bancare.

În continuarea schemei lor, făptuitorii reușeau să obțină informații confidențiale legate de cardurile bancare ale victimelor. Aceste date sensibile erau ulterior exploatate pentru a efectua o serie de tranzacții neautorizate și ilegale.

Potrivit comunicatului oficial emis de Poliție: „Persoanele cercetate ar fi transmis mesaje text, prin care ar fi informat persoanele vătămate despre faptul că pe contul bancar ar avea o plată în așteptare către un comerciant, fiind îndrumați să apeleze un număr de telefon asociat cu banca. Ulterior, persoanele în cauză ar fi obținut datele cardurilor bancare, pe care le-ar fi folosit pentru a efectua tranzacții frauduloase”.

Investigațiile au scos la iveală faptul că rețeaua infracțională a avut în vizor o gamă largă de clienți, afectând multiple instituții bancare din România.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Despre autor

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare