vineri, iulie 19, 2024
24 C
București

Devino un membru al comunității noastre

O mulțime de oameni ne urmăresc deja. Alătură-te și tu lor pentru a fi informat și a nu rata noutățile zilnice.

Guvernul alocă fonduri suplimentare pentru modernizarea spitalelor din subordinea Ministerului Transporturilor

Instituțiile medicale aflate în subordinea Ministerului Transporturilor vor primi o infuzie de capital pentru a efectua lucrări de renovare și pentru a achiziționa dispozitive medicale avansate, cu impact minim asupra pacientului, cu scopul de a îmbunătăți calitatea serviciilor medicale oferite, conform unei decizii aprobate de Guvern în cursul zilei de joi, după cum a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin. 

Spital

„Printr-o hotărâre de guvern, bugetul Ministerului Transporturilor va primi în plus 2,8 milioane lei, credit de angajament şi 2,8 milioane de lei, credite bugetare, iar fondurile vor ajunge la Spitalele clinice CF Witting şi numărul 2 din Bucureşti, Spitalul Clinic CF din Timişoara, cel din Iaşi, Craiova, Cluj-Napoca, Oradea, Constanţa, Spitalele generale CF din Braşov, Ploieşti, Paşcani, Galaţi, Simeria şi Sibiu”, a afirmat Mihai Constantin în conferinţa de presă care a avut loc joi,  Palatul Victoria.

În aceeași sferă a sănătății, purtătorul de cuvânt a informat și despre aprobarea unei hotărâri prin care echipamente medicale în valoare de 1,1 milioane de lei, oferite ca donație statului român de către Organizația Mondială a Sănătății, vor fi transferate în gestiunea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență pentru a fi utilizate, informează agerpres.ro. 

„Echipamente medicale, precum sisteme de ecografie mobilă, monitoare pentru pacienţi şi seturi de laringoscoape destinate stocurilor de urgenţă medicală pentru protecţia populaţiei în situaţii de urgenţă, vor fi administrate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului de Interne. Hotărârea aprobată astăzi de Guvern are rolul de a face posibilă trecerea acestor echipamente medicale, în valoare de 1,1 milioane lei, în administrarea IGSU şi utilizarea lor de către această instituţie”, a adăugat Mihai Constantin.

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

212,821FaniÎmi place
6,079CititoriConectați-vă

Ultimele Știri

POS obligatoriu 2024 PFA. Proiect de lege

Un nou proiect de lege elaborat recent de Ministerul...

Milioane de euro pentru românii afectați de vaccinul COVID?

Recent, a fost înregistrat la Senat, spre dezbatere, un...

Comisia Europeană analizează reducerea taxelor vamale pentru mașinile electrice BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană analizează posibilitatea diminuării taxelor vamale pentru autovehiculele...

Caz șocant în Hamburg. Weekend în închisoare pentru insultă, suspendare pentru viol

Un caz din Germania a stârnit indignare publică, punând...

Devino un membru al comunității noastre

Te-ar putea interesa

A început implementarea sistemului de taxare pe autostrăzile din România

Țara noastră se pregătește să introducă un nou sistem de taxare pentru utilizarea autostrăzilor, aliniat cu practicile întâlnite în alte state ale Uniunii Europene.  Conform informațiilor furnizate de către Cristian Pistol, directorul general al Companiei...

Permis la 17 ani – lege aprobată?

A fost aprobată legea conform căreia românii pot obține permis de conducere de la 17 ani? În principiu, pentru a conduce autovehicule pe drumurile publice conducătorii auto trebuie să dețină un permis de conducere valabil.  Există...

Care sunt mașinile care nu își mai pot reînnoi ITP-ul?

Pentru o categorie de mașini, drumurile se pot bloca! Șoferii nu vor mai primi drept de circulație. Chiar dacă inspecția tehnică este valabilă, există riscul unei sancționări cu confiscarea certificatului de înmatriculare dacă autoritățile...