duminică, iunie 30, 2024

Louis Vuitton retrage de pe piață copia controversată a iei românești.

Renumita casă de modă Louis Vuitton a luat decizia de a retrage din oferta sa o piesă vestimentară controversată, inspirată din tradiționalul port românesc. Articolul în cauză, parte a colecției estivale 2024, era comercializat la un preț exorbitant de 5.000 de euro și era descris în termeni elogioși ca fiind o creație „aerisită pentru un look fresh, boem”, anunță DCNews.

Retragerea acestei piese vestimentare a survenit în urma unei campanii online, inițiată de organizația non-guvernamentală La Blouse Roumaine. Bluza, care făcea parte din linia Summer Beach, a stârnit un val de nemulțumire în rândul comunității românești, care a acuzat marca de lux de lipsă de recunoaștere a originilor culturale ale designului.

Andreea Tănăsescu, inițiatoarea mișcării La Blouse Roumaine, a oferit detalii despre strategia adoptată: „A fost o campanie diferită față de celelalte cazuri, pentru că de data aceasta am cerut brandului LV să scoată acea cămașă numită balon din colecție. În al doilea rând am cerut comunității noastre să participe, să șusțină campania cu mărturii despre acest port tradițional”.

În urma acestui incident, Louis Vuitton a prezentat scuze oficiale României prin intermediul reprezentanței diplomatice de la Paris, recunoscând că a comis „o greșeală involuntară” datorită unei investigații insuficiente a surselor de inspirație.

Dincolo de simpla retragere a produsului, această situație a deschis calea către o colaborare neașteptată. Ministerul Culturii din România a anunțat inițierea unui parteneriat cu brand-ul pentru promovarea artizanatului tradițional românesc.

Raluca Turcan, reprezentantă a Ministerului Culturii, a explicat abordarea adoptată: „M-am gândit că cel mai important este să transformăm o eroare într-o oportunitate. Și atunci, cu alți parteneri instituționali, am luat legătură cu casa de modă, am stabilit un calendar, prin care România, în parteneriat cu o companie atât de mare, să pună în valoare meșteșugurile românești”.

Această colaborare ar putea oferi creatorilor români o oportunitate fără precedent de a-și expune operele pe scena internațională, prin intermediul rețelei de magazine Louis Vuitton. Se preconizează că Louis Vuitton va lucra îndeaproape cu artizani autohtoni pentru a crea o colecție vestimentară inspirată din ia românească autentică.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Despre autor

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare