marți, iulie 2, 2024

Autostrada A8: Raport de impact asupra mediului depus pentru tronsonul Târgu Neamț – Pașcani – Ungheni

Agenția de Protecția Mediului Iași a anunțat depunerea raportului privind impactul asupra mediului și a studiului de evaluare aferent proiectului tronsonului Târgu Neamț – Pașcani – Ungheni, parte integrantă a autostrăzii A8, informează economedia.ro. 

Acest segment al autostrăzii A8, cunoscută și sub denumirea de Autostrada Unirii, va străbate județul Iași, trecând prin teritoriul comunelor Aroneanu, Bălțați, Costești, Dumești, Erbiceni, Golăiești, Heleșteni, Ion Neculce, Lețcani, Miroslava, Miroslovești, Moțca, Popricani, Rediu, Ruginoasa, Stolniceni-Prăjescu, Ungheni și Victoria, precum și prin orașele Podu Iloaiei, Târgu Frumos și Pașcani.

autostrada-a8
Foto: infrapress.ro

În vederea dezbaterii publice a raportului de impact asupra mediului și a studiului de evaluare, vor fi organizate două întâlniri. 

Prima dezbatere este programată să aibă loc în data de 11 iulie, în Sala Mare a Primăriei Iași. Conform calendarului anunțat, cea de-a doua dezbatere se va desfășura în Sala Mare a Primăriei Pașcani, în data de 12 iulie. 

Referitor la termenele de implementare și criticile formulate de societatea civilă cu privire la întârzierile înregistrate în execuția lucrărilor la Autostrada A8, vicepreședintele Consiliului Județean Iași își exprimă optimismul.

Conform sursei citate, Marius Sorin Dangă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, a format că: „E foarte important acest moment pentru că practic, după dezbaterea publică şi concluziile trase pe acest subiect, APM poate emite acordul de mediu. Acordul de mediu este ultimul document necesar pentru a putea finaliza studiul de fezabilitate şi întocmi indicatorii tehnico-economici care se pot depune pe masa Guvernului, adoptarea acestora fiind momentul de la care se poate trece la proiectare şi execuţie. E un moment mult aşteptat, la care mulţi actori implicaţi au muncit mult. Ne bucurăm că am ajuns la acest moment”. 

„Trebuie să fim optimişti pentru că toate declaraţiile publice spun că autostrada Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni face parte din proiectele strategice ale României, aşa numitele proiecte flagship stabilite de UE şi a fost îndepărtat şi acel potenţial pericol care ar fi putut crea nişte blocaje în implementarea proiectului, respectiv propunerea spre realizare prin parteneriat public privat. Consider că trebuie să ne uităm cu speranţă la viitor, decât la trecut”, a adăugat acesta.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Despre autor

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare