marți, iulie 2, 2024

Euro se depreciază în urma rezultatelor alegerilor europarlamentare.

Conform analiștilor intervievați de Bloomberg, rezultatele alegerilor pentru Parlamentul European, care au adus pierderi pentru liderii din Franța și Germania, ar putea genera presiuni suplimentare asupra monedei euro, anunță Profit.ro.

Luni, moneda unică a înregistrat o depreciere de 0,5%, atingând un curs de 1,0751 dolari, cel mai scăzut nivel din ultima lună, în contextul în care partidele de extremă dreapta au obținut scoruri mai bune decât președintele Franței, Emmanuel Macron, și cancelarul german, Olaf Scholz, determinându-l pe Macron să solicite organizarea de alegeri anticipate.

euro

Intensificarea preocupărilor de natură politică în Europa are potențialul de a amplifica presiunea asupra monedei euro, potrivit analiștilor chestionați de Bloomberg.

Rezultatele surprinzătoare ale alegerilor europarlamentare vor contribui probabil la creșterea volatilității pentru moneda euro, care se confrunta deja cu presiuni ca urmare a aprecierii dolarului, determinată de datele peste așteptări privind crearea locurilor de muncă în Statele Unite în luna aprilie.

Analiștii acordă o atenție deosebită impactului potențial asupra perspectivelor economice ale Franței, în eventualitatea în care abilitatea lui Macron de a promova proiecte legislative prin Parlament va fi afectată de consolidarea forțelor de extremă dreapta în urma viitoarelor alegeri.

În plus, investitorii ar putea pune sub semnul întrebării nivelul de seriozitate a Europei  cu privire la integrarea fiscală și financiară mai profundă, după cum susține Valentin Marinov, analist la Credit Agricole.

„Asta poate fi văzută ca o lovitură dată sentimentului pozitiv incipient cu privire la euro care a început să domine piețele valutare în ultimele săptămâni”, afirmă Valentin Marinov.

Recent, fondurile de investiții au adoptat o poziție de tip „bull” față de euro pentru prima dată din august 2023, moneda unică apreciindu-se cu aproximativ 3% față de minimul atins în aprilie, în așteptarea unei posibile reduceri a dobânzii de către Banca Centrală Europeană.

Cu toate acestea, absența semnalelor clare din partea BCE referitoare la viitoarea direcție a politicii monetare amplifică dependența euro de evoluția indicatorilor economici din Statele Unite și de deciziile Rezervei Federale, potrivit analiștilor de la Morgan Stanley.

În prezent, traderii trebuie să ia în considerare și incertitudinile politice în strategiile lor de tranzacționare, existând posibilitatea ca moneda euro să scadă până la un curs de 1,05 dolari în trimestrul al treilea, conform opiniei lui Alvin Tan, analist la RBC Capital Markets în Singapore, care afirmă: „Riscurile politice sunt din nou în creștere pentru euro”.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Despre autor

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare