marți, iulie 2, 2024

Ministerul Finanțelor planifică împrumuturi de 6,95 miliarde lei de la bănci în iunie 2024

În cursul lunii iunie 2024, Ministerul Finanțelor (MF) și-a propus să contracteze împrumuturi de la instituțiile bancare comerciale în valoare totală de 6,2 miliarde de lei, sumă la care se poate adăuga 750 milioane de lei, prin intermediul sesiunilor suplimentare de oferte necompetitive, asociate licitațiilor de obligațiuni. 

Valoarea cumulată, care se ridică la 6,95 miliarde de lei, depășește cu 1,06 miliarde de lei suma prevăzută pentru luna mai 2024, de 5,89 miliarde de lei, iar fondurile atrase vor fi alocate pentru refinanțarea datoriei publice și acoperirea deficitului bugetului de stat, informează Profit.ro. 

Conform informațiilor publicate în Monitorul Oficial, la data de 6 iunie este programată o licitație pentru emisiunea de certificate de trezorerie cu discont, în valoare de 600 de milioane de lei, având scadența la 31 martie 2025, iar în data de 13 iunie va avea loc o licitație pentru o emisiune cu caracteristici similare, în valoare de 600 milioane lei, cu scadența la 28 mai 2025. 

Totodată, în decursul lunii iunie 2024, vor fi inițiate 11 emisiuni de obligațiuni de tip benchmark, însumând o valoare de 5 miliarde lei, fiecare dintre acestea fiind urmată, în ziua următoare, de o sesiune suplimentară de oferte necompetitive, cu o valoare echivalentă cu 15% din valoarea inițială a emisiunii de obligațiuni (totalizând 750 milioane de lei). 

În acest sens, au fost planificate licitații pentru o emisiune de obligațiuni în valoare de 200 milioane lei, programată pentru data de 10 iunie, o emisiune de 300 de milioane lei, stabilită pentru data de 17 iunie, precum și nouă emisiuni în valoare de 500 milioane lei fiecare, programate pentru datele de 3 iunie (două emisiuni), 6 iunie, 10 iunie, 13 iunie, 17 iunie, 20 iunie și 27 iunie (două emisiuni).

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Despre autor

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare