marți, iulie 2, 2024

ROBOR la 3 luni stagnează, în timp ce IRCC scade ușor

Indicele ROBOR la 3 luni, folosit pentru calcularea dobânzilor majorității creditelor în lei, a rămas neschimbat la 6,04%, astăzi la ora 11:00. În același timp, indicele ROBOR la 6 luni a rămas stabil la 6,05%, conform Profit.ro. 

indicele ROBOR
Foto: informatia-zilei.ro/

ROBOR, prescurtarea de la „Romanian Interbank Offer Rate”, reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile din România se împrumută între ele, în moneda națională, evoluția acesteia fiind influențată în principal de nivelul lichidității din piață.

Pe de altă parte, indicele de referință pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC) a înregistrat o scădere de la 5,96% la 5,8%.

IRCC se calculează pe baza dobânzii medii la care băncile se împrumută între ele și se aplică cu un decalaj de un trimestru față de perioada de referință.

Banca Națională a României stabilește zilnic acest indice, calculând media aritmetică a cotațiilor utilizate de un eșantion de zece bănci selectate.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Despre autor

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare