marți, iulie 2, 2024

Discover EU, tinerii pot călători gratis în toată Europa

Tinerii din România au posibilitatea să descopere Europa pe șine prin programul Discover EU! Încrieri deschise până pe 30 aprilie pentru o aventură europeană.

Tinerii din România au ocazia să exploreze Europa gratuit, călătorind cu trenul prin intermediul programului Discover EU al Comisiei Europene, în cadrul rundei de primăvară din 2024. Peste 1.400 de tineri pot beneficia de permisele de călătorie dacă se înscriu până la sfârșitul lunii, conform unui comunicat transmis către Edupedu.ro.

În cadrul acestei runde a programului Discover EU, Comisia Europeană oferă un total de 35.500 de permise de călătorie. Tinerii eligibili pentru înscriere sunt cei născuți între 1 iulie 2005 și 30 iunie 2006, rezidenți într-un stat membru al UE sau într-o țară asociată la programul Erasmus+ (Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia), conform sursei citate.

Perioada de înscriere este între 16 aprilie (ora 13:00, ora României) și 30 aprilie (ora 13:00, ora României). Tinerii selectați în urma acestui apel vor avea oportunitatea să călătorească în intervalul 1 iulie 2024 – 30 septembrie 2025.

Planificarea călătoriilor

”Titularii de bilete își pot planifica propriile rute sau se pot inspira din cele existente. De exemplu, ei pot descoperi o rută lansată anul trecut, care se axează pe orașe și locuri care fac ca Uniunea Europeană să devină „frumoasă, durabilă și favorabilă incluziunii”, în conformitate cu principiile noului Bauhaus european.

Participanții la programul DiscoverEU pot beneficia, de asemenea, de itinerarul cultural DiscoverEU, o inițiativă asociată cu Anul European al Tineretului 2022.

Acest itinerar cultural oferă o varietate de destinații culturale, incluzând arhitectură, muzică, artă, teatru, modă și design. Participanții au șansa de a vizita capitalele europene ale culturii, siturile din Patrimoniul Mondial UNESCO, precum și locațiile câștigătoare ale „Access City Award”, orașe recunoscute pentru eforturile lor de a deveni mai accesibile pentru toți cetățenii.

Reduceri existente

Participanții la programul DiscoverEU vor beneficia și de un card de reducere care oferă peste 40.000 de oportunități de reducere pentru transportul public, activități culturale, cazare, mâncare, sport și alte servicii în țările eligibile.

Agențiile naționale Erasmus+ organizează întâlniri informative înainte de plecare, iar agențiile naționale din toate țările Erasmus+ pregătesc întâlniri DiscoverEU, programe de învățare cu durată cuprinsă între o zi și trei zile.

Cum te înscrii?

Pentru a se înscrie în programul DiscoverEU, candidații eligibili trebuie să completeze un chestionar care conține întrebări cu variante multiple de răspuns. Acest chestionar testează cunoștințele generale despre Uniunea Europeană și alte inițiative ale UE destinate tinerilor. Comisia Europeană va evalua și clasifica solicitanții pe baza răspunsurilor lor. Ulterior, Comisia va oferi permise de călătorie solicitantilor în ordinea clasamentului acestora, până la limita biletelor disponibile.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Despre autor

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare