marți, iulie 2, 2024

MAE: „Evitați orice călătorie!”. Un bărbat a decedat, iar alte trei persoane au fost rănite în Congo.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a comunicat duminică faptul că, pe fondul înrăutățirii condițiilor de securitate din Republica Democratică Congo (RD Congo), a luat act în mod proactiv, prin intermediul reprezentanței diplomatice a României din capitala Angolei, Luanda, despre informațiile referitoare la decesul unei persoane și rănirea altor trei, în data de 15 iunie, în proximitatea localității Goma, situată în apropierea frontierei cu Rwanda, potrivit Digi24.

Diplomații români au întreprins cu celeritate demersuri pe lângă oficialii din Congo pentru a obține date oficiale cu privire la naționalitatea și identitatea victimelor incidentului.

Foto: antena3.ro

„Din informațiile comunicate reprezentanților misiunii diplomatice, a rezultat că persoana decedată și două persoane rănite au cetățenia română, iar cea de-a patra persoană rănită are cetățenia altui stat. Până în prezent, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară. Ambasada României la Luanda menține situația în atenție prioritară și continuă dialogul cu autoritățile congoleze competente”, se transmite prin  comunicatul MAE.

Concomitent, Ministerul Afacerilor Externe reamintește cetățenilor români că pentru teritoriul congolez este în vigoare o atenționare de călătorie de nivel 8/9 – „Evitați orice călătorie!”.

MAE pune la dispoziția românilor care au nevoie de asistență consulară numerele de telefon ale Ambasadei României din Luanda: +244222322234, +244916895720, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center-ului non-stop.

Totodată, cetățenii români care se confruntă cu o situație deosebită, de urgență, pot apela numărul de telefon de urgență al misiunii diplomatice: +244932131381.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Despre autor

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare