marți, iulie 2, 2024

Pedeapsă capitală publică în Coreea de Nord, pentru un tânăr care a vizionat 3 filme sud-coreene.

Un cetățean nord-coreean în vârstă de 22 de ani a fost supus unei execuții publice din cauza vizionării și distribuirii de conținut cultural sud-coreean, constând în muzică și filme. Această informație, inclusă în Raportul 2024 privind drepturile omului în Coreea de Nord, publicat de Ministerul Unificării din Coreea de Sud, se bazează pe mărturiile a 649 de persoane care au părăsit regimul nord-coreean, informează Antena 3 CNN.

Conform unui dezertor anonim, tânărul din Hwanghae de Sud a fost executat public în 2022 pentru ascultarea a 70 de melodii sud-coreene, vizionarea a trei filme și distribuirea acestora, încălcând astfel o lege nord-coreeană din 2020 care interzice „ideologia și cultura reacționară”.

Alte manifestări ale represiunii includ pedepse pentru practici considerate „reacționare”, precum purtarea rochiilor albe de către mirese, gestul mirelui de a-și purta mireasa în brațe, utilizarea ochelarilor de soare sau consumul de alcool din pahare de vin – toate acestea fiind percepute ca obiceiuri sud-coreene.

Raportul menționează că dispozitivele mobile sunt supuse unor verificări frecvente pentru a detecta ortografierea numelor de contact, expresii și termeni argotici considerați a fi influențați de cultura sud-coreeană.

Interzicerea muzicii K-pop face parte dintr-o inițiativă mai amplă de protejare a nord-coreenilor împotriva influenței „malefice” a culturii occidentale, care a debutat în timpul mandatului fostului lider Kim Jong-il și s-a intensificat sub conducerea fiului său, Kim Jong-un.

În 2022, postul de radio Radio Free Asia, finanțat de guvernul SUA, a raportat că regimul a luat măsuri severe împotriva modei și coafurilor „capitaliste”, vizând blugii strâmți și tricourile cu inscripții străine, precum și părul vopsit sau lung.

Experții susțin că accesul la cultura populară sud-coreană în societatea nord-coreeană ar putea reprezenta o amenințare la adresa ideologiei care solicită loialitate absolută față de „infailibila” dinastie Kim.

În pofida acestor măsuri drastice, influența culturii sud-coreene, inclusiv a programelor TV recente, pare a fi de neoprit, conform declarațiilor unui recent dezertor nord-coreean.

„Viteza cu care cultura sud-coreeană influențează Coreea de Nord este foarte mare. Tinerii urmăresc și copiază cultura sud-coreeană și iubesc cu adevărat tot ceea ce este sud-coreean”, a declarat reporterilor o femeie în vârstă de aproximativ 20 de ani care a părăsit Coreea de Nord în cadrul unei ședințe de informare la Seul.

Chiar și în contextul închiderii majorității punctelor de trecere a frontierei cu China în urma apariției Covid-19, informațiile continuă să se infiltreze și să fie distribuite prin rețele informale.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Despre autor

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare