marți, iulie 2, 2024

Prințul Paul-Philippe al României vine acasă. Instanța din Malta a dispus extrădarea acestuia.

Situația juridică a lui Paul al României a luat o întorsătură neașteptată. Instanța maltează de fond a revizuit decizia anterioară, pronunțând acum o hotărâre favorabilă extrădării acestuia către autoritățile române. Cu toate acestea, soluția nu este încă definitivă, conform informațiilor furnizate de Digi24.

Alina Gorghiu, în calitatea sa de ministru al Justiției din România, a făcut public rezultatul procesului. Potrivit declarației sale, Paul-Philippe al României, care a primit o condamnare de 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare pentru infracțiunile de trafic de influență și complicitate la abuz în serviciu, urmează să fie transferat în custodia statului român.

Pe platforma de socializare Facebook, Gorghiu a transmis următorul mesaj: „Este o decizie așteptată de Ministerul Justiției și de statul român, care face constant eforturi pentru aducerea fugarilor în țară. Hotârârea nu este definitivă, poate fi atacată. Mulțumesc colegilor de la Ministerul Justiției, Administrația Națională a Penitenciarelor, instanței de executare și tuturor autorităților care și-au adus aportul pentru ca aceasta să fie soluția”.

Ministrul a subliniat că, până la mijlocul lunii iunie, autoritățile române au reușit să readucă în țară 383 de persoane care s-au sustras de la tragerea la răspundere penală.

Inițial, instanța din Malta a respins solicitarea României de a-l extrăda pe Paul Philippe al României. Magistrații maltezi și-au fundamentat decizia pe existența unui „risc real” de încălcare a drepturilor fundamentale ale acestuia în cazul predării către autoritățile române.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Despre autor

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare