marți, iulie 2, 2024

UE acuză Microsoft de practici anticoncurențiale. Compania riscă amenzi uriașe.

Uniunea Europeană a emis un raport preliminar prin care acuză Microsoft de practici anticoncurențiale, referindu-se la integrarea platformei Teams în pachetul Office ca fiind o asociere neconformă cu legislația în vigoare. Instituțiile europene au subliniat că eforturile companiei de a separa cele două produse sunt considerate insuficiente, relatează Biziday.

În aces sens, autoritățile de la Bruxelles susțin că prin incorporarea Teams în pachetul Office, Microsoft a obținut un avantaj competitiv nejustificat în detrimentul competitorilor precum Zoom sau Slack. Se menționează că Microsoft a implementat gratuit Teams în pachetul Office 365 în urmă cu șapte ani, eliminând treptat Skype for Business.

În luna aprilie, Microsoft a prezentat o strategie de separare a Teams de Office, în încercarea de a pune capăt investigației europene. Cu toate acestea, Uniunea Europeană consideră că aceste măsuri nu sunt suficiente pentru a asigura o competiție echitabilă pe piață. Brad Smith, director executiv al Microsoft, atransmis că: „vor fi luate noi măsuri pentru a răspunde preocupărilor Comisiei”. Una dintre deciziile companiei a fost oferirea de abonamente Office fără aplicația Teams inclusă.

Comisia Europeană evidențiază că acest raport preliminar nu reprezintă rezultatul definitiv al anchetei. În această etapă, Comisia Europeană informează părțile implicate despre obiecțiile formulate. Microsoft are posibilitatea de a oferi clarificări suplimentare sau de a solicita o audiere.

În eventualitatea în care compania va fi găsită vinovată de încălcarea legislației antitrust, aceasta riscă o sancțiune de ordin pecuniar constând în amendă de până la 10% din cifra de afaceri, precum și implementarea unor măsuri corective.

Concomitent, Microsoft se află sub lupa autorităților de reglementare pentru colaborările sale cu start-up-uri din domeniul inteligenței artificiale, cu accent pe parteneriatul cu OpenAI.

De asemenea, în ultimii ani, compania a fost supusă unor proceduri de validare a achiziției dezvoltatorului de jocuri Activision Blizzard, o tranzacție evaluată la aproximativ 70 de miliarde de dolari. Pentru a demonstra că nu va restricționa accesul la jocuri doar pe consolele proprii și nici nu va monopoliza piața jocurilor în cloud, Microsoft a încheiat diverse acorduri cu Sony și Ubisoft.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Despre autor

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare