marți, iulie 2, 2024

Comunicat ANAF. Tentativă de înșelăciune în numele Direcției Generale Antifraudă Fiscală

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a tras un semnal de alarmă cu privire la o încercare de fraudare care se derulează sub pretextul unei comunicări oficiale din partea Direcției Generale Antifraudă Fiscală, conform unui comunicat de presă emis la data de 14 iunie. 

Mai mulți contribuabili, persoane fizice, au sesizat faptul că au primit mesaje electronice aparent expediate de ANAF, prin care li se solicită să achite o garanție în valoare de 1000 de euro, sub promisiunea de a beneficia ulterior de o sumă de bani.

Foto: profit.ro

ANAF atrage atenția asupra faptului că acest e-mail reprezintă o tentativă de înșelăciune și nu trebuie să i se dea curs sub nicio formă. „Atenție! Acest email este o tentativă de înșelăciune și nu trebuie să îi dați curs! Precizăm că ANAF nu solicită garanții în vederea premierii contribuabililor”, se arată în comunicatul instituției.

Mesajul fraudulos conține, de asemenea, formulări incoerente, erori gramaticale și angajamente nerealiste, ceea ce ar trebui să trezească suspiciuni din partea destinatarilor.

Reprezentanții ANAF reamintesc faptul că instituția comunică în mod securizat prin intermediul serviciului Spațiul Privat Virtual, o platformă gratuită pusă la dispoziția contribuabililor tocmai pentru a asigura o comunicare sigură cu autoritatea fiscală. „Reamintim că ANAF comunică securizat prin serviciul Spațiul Privat Virtual, pus la dispoziția contribuabililor, gratuit, care a fost creat și dezvoltat tocmai pentru o comunicare sigură cu instituția. De asemenea, contribuabilii pot obține informații fiscale cu caracter general la CALL CENTER ANAF 031.40.39.160″, se precizează în comunicat.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Despre autor

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare