marți, iulie 2, 2024

Parlamentul European în lupta împotriva poluării. Noi măsuri adresate agricultorilor din statele membre

Într-un demers țintit către protejarea sănătății umane și a mediului la nivelul statelor membre, Parlamentul European a votat cu o majoritate covârșitoare noi reguli de reducere a poluării, aplicabile fabricilor precum și marilor ferme de animale, înăsprind limitele pentru eliminarea deșeurilor și a gazelor poluante.

Mai exact, eurodeputații au votat revizuirea Directivei privind Emisiile Industriale (IED) cu 393 de voturi pentru, 173 împotrivă și 49 de abțineri, precum și noul Regulament privind Portalul Emisiilor Industriale, cu 506 voturi pentru, 83 împotrivă și 25 de abțineri.

Se vor impune standarde stricte de emisii pentru sectoarele vizate, normele adresându-se fermelor de porci cu peste 350 de animale, fermelor de păsări cu mai mult de 280 de păsări, dar nu și celor de bovine, cu toate că acestea din urmă generează în atmosferă cel mai mare volum de amoniac. Până în 2026, Comisia va analiza daca se impune și includerea fermelor de bovine.

lupta împotriva poluării

Alte modificări aduse privesc facilitarea accesului publicului la autorizațiile UE și la activitățile poluante locale prin intermediul noului portal al Uniunii privind emisiile industriale.

Votul de astăzi arată angajamentul Parlamentului față de obiectivele de poluare zero ale acordului verde și față de sănătatea europenilor. De asemenea, demonstrează că aceste obiective pot fi atinse fără a impune o povară administrativă suplimentară asupra întreprinderilor și în special a agricultorilor europeni. Votul subliniază că deputații europeni înțeleg motivele care stau la baza protestelor agricultorilor” a declarat după vot raportorul Radan Kanev (PPE, Bulgaria), potrivit comunicatului de presă publicat de către Parlamentul European.

În continuare, modificările sunt supuse adoptării Consiliului, urmând a fi publicate în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene și intrând în vigoare 20 de zile mai târziu. Statele membre vor avea apoi un termen de 22 de luni la dispoziție pentru a se conforma prevederilor Directivei.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Despre autor

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare