marți, iulie 2, 2024

Ajutor de stat majorat pentru fermieri. Bugetul „Creditului fermierului” devine aproape dublu.

Guvernul României a aprobat o Ordonanță de urgență prin intermediul căreia se modifică Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.7/2024, care reglementează schema de ajutor de stat denumită „Creditul fermierului”, precum și Legea nr. 218/2005, care vizează stimularea absorbției fondurilor europene destinate agriculturii și dezvoltării rurale.

Modificările aduse prin noua ordonanță de urgență privesc bugetul alocat schemei de ajutor „Creditul fermierului”. Mai exact, acesta a fost majorat cu 646 milioane lei, ajungând de la 815,5 milioane lei la un plafon maxim de 1.461,5 milioane lei.

În plus, perioada de aplicabilitate a ajutorului a fost extinsă, prin prelungirea termenului limită pentru încheierea acordurilor de finanțare până la 31 decembrie 2024, iar termenul de plată a grantului a fost amânat până la 31 decembrie 2030.

Prin intermediul acestei scheme de sprijin, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) își asumă acoperirea componentei de dobândă corespunzătoare ROBOR la 3 luni.

Această facilitate se acordă pe o perioadă de maximum 60 de luni, fără a depăși suma stabilită prin acordul de finanțare și plafonată la echivalentul în lei a 280.000 de euro per beneficiar. Rata dobânzii pentru aceste credite este compusă din ROBOR la 3 luni, la care se adaugă o marjă de cel mult 1,95% anual.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Despre autor

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare