joi, iulie 4, 2024

Noi măsuri pentru stabilizarea pieței RCA: Guvernul extinde perioada de plafonare

Guvernul României a luat decizia de a extinde perioada de  plafonare a  prețurilor pentru polițele de asigurare auto obligatorie (RCA), prin adoptarea  Hotărârea de Guvern pentru prelungirea perioadei de aplicare a prevederilor art. 1 alin. (2) şi (4) din Hotărârea Guvernului nr. 1326/2023 privind stabilirea tarifelor de primă maxime şi a altor măsuri aplicabile de către societăţile de asigurare care practică asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi de tramvaie.

Această măsură a fost adoptată în ședința din 28 iunie 2024, ca răspuns la propunerea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), cu scopul de a preveni dezechilibre în piață și creșteri necontrolate ale prețurilor polițelor de asigurare.

Noua reglementare fixează plafoanele pentru primele de asigurare la valorile existente în 28 februarie 2023 pentru fiecare companie de asigurări RCA. Aceste tarife pot suferi o majorare de cel mult 6,8% și vor rămâne în vigoare timp de o perioadă de trei luni de la intrarea în vigoare a hotărârii.

Noile limite tarifare vor fi aplicabile exclusiv polițelor RCA emise ulterior implementării acestei hotărâri de prelungire.

În paralel, pentru un interval de 3 luni de la intrarea în vigoare a hotărârii, comisioanele percepute pentru distribuția contractelor RCA nu vor putea depăși 8% din valoarea primei de asigurare, excluzând costurile de distribuție.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Despre autor

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare