marți, iulie 2, 2024

Platforma Ghișeul.ro integrează serviciul de achiziționare a rovinietei.

Începând cu ziua de joi, șoferii din România pot achiziționa rovinieta prin intermediul platformei oficiale de plăți online a statului, www.ghișeul.ro. Această informație a fost comunicată de Bogdan Ivan, care ocupă funcția de Ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării, conform Economica.net.

Ministrul Ivan a declarat: „Am făcut încă un pas pentru a aduce statul la un click distanță. Pentru că am intrat în perioada concediilor, am vrut să mai scăpăm românii de o grijă. Începând de astăzi, 27 iunie, românii care pornesc la drum pot cumpăra toate tipurile de rovinietă direct în platforma web www.ghiseul.ro, prin câteva clickuri. Avem deja peste 2,2 milioane de utilizatori Ghișeul.ro, iar acum, la jumătatea anului 2024, platforma a procesat 3 milioane de tranzacții. Ghișeul.ro continuă să aibă o creștere solidă, dovedind interesul românilor pentru soluții eficiente de interacțiune online cu administrația: cei peste 2 miliarde de lei colectați în primele 6 luni din 2024 depășesc valoarea colectată pe tot parcursul anului 2023″.

Această realizare marchează finalizarea procesului de interconectare dintre platforma Ghișeul.ro și sistemele informatice ale Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Șoferii au acum opțiunea de a achiziționa rovinieta pentru perioade variate, de la o zi până la 12 luni.

În decursul acestui an, echipa Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării s-a concentrat pe îmbunătățirea funcționalităților Ghișeul.ro, atât în versiunea web, cât și în aplicația mobilă. Un exemplu notabil este cazierul judiciar online, care poate fi acum accesat și prin intermediul aplicației mobile, după ce a fost deja descărcat de sute de mii de cetățeni.

Platforma Ghișeul.ro oferă în prezent peste 400 de tipuri de plăți pentru diverse servicii publice, utilități și amenzi. Aceste opțiuni sunt disponibile atât pe site-ul web, cât și în aplicația mobilă.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Despre autor

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare