joi, iulie 4, 2024

Ai pierdut permisul de conducere sau este deteriorat? Poți obține duplicatul acestuia online, din iunie

Începând cu luna iunie, cetățenii români care s-au confruntat cu pierderea permisului de conducere sau deteriorarea acestuia au posibilitatea de a solicita un duplicat prin intermediul unui serviciu online dedicat. Cu toate acestea, pentru crearea contului de utilizator necesar accesării serviciului, este necesară prezentarea la ghișeu.

Începând cu luna iunie, cetățenii care și-au pierdut permisul de conducere sau cărora li s-a deteriorat documentul pot solicita un duplicat direct prin intermediul serviciului online disponibil pe site-ul http://dgpci.mai.gov.ro, eliminând necesitatea prezenței fizice la ghișeu”, a transmis Ministerul Afacerilor Interne printr-un comunicat emis sâmbătă. 

Prin urmare, pentru a obține emiterea online a duplicatului permisului de conducere, demers care face parte din eforturile susținute de digitalizare și modernizare a serviciilor publice, cetățenii vor trebui să parcurgă următoarele etape:

  1. Să dețină cont de utilizator pe site-ul http://dgpci.mai.gov.ro
  2. Să transmită prin intermediul aplicației informatice următoarele documente:
  • Cererea solicitantului completată și semnată, bifând rubrica aferentă emiterii duplicatului permisului de conducere și completând în mod corespunzător motivul solicitării;
  • Actul de identitate, în termenul de valabilitate, în copie.
  1. Să achite contravaloarea permisului de conducere (89 lei) prin intermediul procesatorului de plăți disponibil pe site.

Laptop; obtinere documente online

„Singura modalitate de creare a conturilor de utilizator implică prezentarea solicitantului, o singură dată, pentru identificare la oricare ghișeu de permise sau înmatriculări. Folosim acest prilej pentru a sublinia faptul că, în perioada următoare, se vor face demersuri și în ceea ce privește digitalizarea serviciilor privind înmatricularea vehiculelor. Prin urmare, digitalizarea serviciilor publice reprezintă un pas important în modernizarea administrației și simplificarea interacțiunilor cetățenilor cu instituțiile publice, iar emiterea duplicatului permisului de conducere este unul dintre aceste servicii esențiale care va beneficia de pe urma tranziției către mediul online, în anul 2024” se arată în comunicat. 

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Despre autor

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare