marți, iulie 2, 2024

Publicitatea la țigările electronice și Vape, interzisă prin lege.

Parlamentul a adoptat un proiect de lege pentru completarea art. 29 din Legea audiovizualului nr. 504/2002 și pentru completarea Legii nr. 148/2000 privind publicitatea. În esență, prin acesta, se interzice orice formă de publicitate pentru țigările electronice, inclusiv dispozitivele de tip Vape sau cele care utilizează tutun încălzit.

Actul normativ urmează să fie promulgat de către Președintele României.

Conform proiectului de lege: „Se interzice publicitatea explicită pentru produsele din tutun, țigaretele electronice, inclusiv de tip Vape, produsele destinate inhalării fără ardere din înlocuitori de tutun, dispozitivele electronice pentru încălzirea tutunului și a produselor destinate inhalării fără ardere din înlocuitori de tutun, precum și pentru pliculețele cu nicotină pentru uz oral (pouch-uri) difuzată în cadrul programelor de radiodifuziune și televiziune, pe biletele de călătorie pentru transportul public”.

În forma actuală a legislației, doar publicitatea explicită pentru produsele din tutun tradiționale  este interzisă în aceste programe.

Noua propunere legislativă extinde interdicția și asupra țigărilor electronice, inclusiv cele de tip Vape, produselor destinate inhalării fără ardere din înlocuitori de tutun, dispozitivelor electronice pentru încălzirea tutunului și a produselor destinate inhalării fără ardere din înlocuitori de tutun, precum și pentru pliculețele cu nicotină pentru uz oral (pouch-uri), în incinta unităților de învățământ și a unităților de asistență medicală sau la o distanță mai mică de 200 metri de intrarea acestora, măsurată pe drum public.

În plus, publicitatea pentru aceste produse nu va fi permisă în situațiile în care se adresează minorilor, înfățișează minori consumând aceste produse sau cele care sugerează că  acestea sunt dotate cu proprietăţi terapeutice sau că au un efect stimulativ, sedativ ori că pot rezolva probleme personale”.

De asemenea, promovarea acestor produse va fi interzisă în publicațiile destinate în principal minorilor, precum și în sălile de spectacole înainte, în timpul și după spectacolele adresate minorilor.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Despre autor

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare