marți, iulie 2, 2024

Guvernul a modificat atribuțiile și structura organizatorică a Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților

Noile prevederi vizează respectarea termenelor stricte impuse de Legea nr. 188/2023

În cadrul ședinței de guvern din 13 iunie 2024, Executivul a aprobat Hotărârea de Guvern pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 572/2013 privind organizarea și funcționarea Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (A.N.R.P.).

Principalele modificări aduse de actul normativ se referă la atribuțiile A.N.R.P., care au fost revizuite pentru a se alinia cu prevederile Legii nr. 188/2023. Noua lege impune termene stricte pentru îndeplinirea anumitor activități, iar modificările aduse de Guvern au ca scop respectarea acestor termene.

De asemenea, Hotărârea de Guvern stabilește un număr maxim de 183 de posturi în cadrul A.N.R.P., incluzând demnitarii, înaltul funcționar public și posturile aferente cabinetelor președintelui și vicepreședinților. Această prevedere are rolul de a eficientiza activitatea instituției și de a asigura o structură organizatorică optimă.

Modificările aduse de Guvern vin în contextul eforturilor de accelerare a procesului de restituire a proprietăților și de respectare a drepturilor cetățenilor. Prin adaptarea atribuțiilor și a structurii organizatorice a A.N.R.P., se urmărește îmbunătățirea activității acestei instituții și soluționarea mai rapidă a dosarelor de restituire.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Despre autor

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare