marți, iulie 2, 2024

Va lansa Guvernul Electric Up?

Guvernul pregătește terenul pentru o revoluție energetică! Electric Up 2 încurajează un viitor verde, oferind o finanțare generoasă de 150.000 de euro pentru a alimenta proiecte de panouri fotovoltaice și stații de încărcare pentru mașinile electrice.

Guvernul are pe agendă un proiect de ordonanță de urgență care se concentrează pe programul Electric Up 2. Se propune o finanțare în valoare de 150.000 de euro pentru firmele interesate de instalarea panourilor fotovoltaice și a staților de încărcare pentru mașinile electrice.

Inițiativa vine ca o încurajare în ceea ce privește adoptarea energiei regenerabile și a vehiculelor electrice.

Mii de euro pentru fiecare beneficiar

„Un proiect important pe care îl discutăm astăzi este Electric Up 2, cu un buget de 450 milioane de lei. De fapt, sprijinim IMM-urile și firmele din Horeca să își instaleze panouri fotovoltaice și stații pentru încărcarea mașinilor electrice. Acordăm până la 150.000 de euro pentru fiecare beneficiar”, a transmis premierul Marcel Ciolacu.

Programul se concentrează pe finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii, precum și a firmelor din industria Horeca, pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice. Aceste sisteme au o putere instalată cuprinsă între 27 kWp și 100 kWp, fiind utilizate pentru producerea de energie electrică în consumul intern al acestor firme și pentru livrarea surplusului în Sistemul Energetic Național.

Programul acoperă și instalarea stațiilor de reîncărcare cu o putere minimă de 22 kW destinate vehiculelor electrice și hibride plug-in.

În a doua rundă a programului Electric Up 2, bugetul alocat este de 90 de milioane de euro, conform declarațiilor anterioare ale ministrului Energiei.

Ce e nou, comparativ cu ediția trecută?

Finanțarea a crescut de la 100.000 de euro pe beneficiar la 150.000 euro în această nouă etapă.

Capacitatea maximă a instalațiilor eligibile a fost extinsă până la 150 de kilowați.

Pe lângă finanțarea pentru stațiile de încărcare a mașinilor electrice, în această ediție se adaugă și sprijinul pentru sistemele alternative de încălzire/răcire. Un aspect nou în ghidul programului este necesitatea instalării de baterii; va fi acordat un punctaj suplimentar în funcție de capacitatea acestora.

Prima ediție a programului ElectricUp a avut 2.536 de solicitanți, din care 1.881 declarați admiși. S-au decontat peste 1.500 de dosare.

Ghidul pentru programul Electric Up 2 poate fi accesat aici.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Despre autor

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare