marți, iulie 2, 2024

Dialog între Ministerul Culturii și Louis Vuitton. Negocieri în vederea recunoașterii iei românești.

Ministerul Culturii din România a inițiat un dialog cu reprezentanții  brand-ului de lux Louis Vuitton Aceste discuții vizează organizarea unor manifestări și expoziții internaționale care să pună în evidență ia românească și creatorii săi tradiționali, în urma utilizării de către renumita casă de modă a unui model de ie specific regiunii Sibiului ca sursă de inspirație pentru anumite piese din colecția LV By The Pool 2024, informează economedia.ro.

Cu ocazia celebrării internaționale a iei, sub sloganul „Un nou început – Give Credit”, Ministerul Culturii a transmis următorul mesaj: „Astăzi, de Ziua Universală a Iei, sub tema „Un nou început – Give Credit”, mă bucur că reuşim să ne protejăm patrimoniul cultural imaterial şi să transmitem lumii mesajul iubirii şi al respectului faţă de portul popular românesc şi artizani”.

Ia, emblematică pentru tradițiile românești, s-a dovedit a fi un catalizator în unirea românilor în jurul unui scop comun: conservarea și recunoașterea moștenirii culturale.

Conform informațiilor furnizate de La Blouse roumaine, Louis Vuitton a incorporat elemente de design specifice cămășii tradiționale din zona Mărginimea Sibiului în cea mai recentă colecție, fără a menționa proveniența sau a obține acordul deținătorilor acestui patrimoniu cultural. Inițiativa „Give Credit” a solicitat brandului retragerea pieselor din colecție până la obținerea aprobării comunităților implicate și recunoașterea originii designului.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Te-ar putea interesa

Despre autor

Barry, the Legal Badger
Barry, the Legal Badgerhttps://legalbadger.org
Barry the Legal Badger este eroul nostru legal și de încredere. Cu o combinație unică de cunoștințe juridice profunde și un simț al umorului fermecător, Barry face ca subiectele complicate să devină simple și accesibile. De la drept civil la drept penal, articolele sale sunt gândite și redactate în așa fel încât orice persoană să parcurgă cu ușurință toate aspectele juridice relevante. Alăturați-vă lui Barry pentru o călătorie educativă prin lumea legislativă, unde fiecare problemă juridică își găsește soluția!

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fii mereu la curent! Urmărește-ne pentru noutăți exclusive și conținut inspirațional. Dă-ne un 'Like' acum!

Articole Populare